تحلیل تاثیر نظام حاکمیت بالینی برعملکرد کارکنان از طریق هوش مثبت (مورد مطالعه بیمارستان شریعتی اصفهان)

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: کنفرانس ملی تحقیقات علمی جهان در مدیریت،حسابداری،حقوق و علوم اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: MEAHBT01_461
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 509
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ایرج صالحی کهریزسنگی

دانشجوی کارشناسی ارشد، مدیریت بحران، پژوهشگاه مدیریت بحران شاخص پژوه

حسین رضایی دولت آبادی

استادیار،مدیریت بازرگانی،دانشکده علوم اداری واقتصاد،دانشگاه اصفهان،اصفهان ،ایران

سیداکبر نیلی پورطباطبایی

استادیار،مدیریت منابع انسانی،پژوهشگاه شاخص پژوه،پژوهشکده مدیریت ،اصفهان ،ایران

چکیده

بی شک بیماران از آسیب پذیر ترین گروه های اجتماعی درمعرض خطر می باشند واین امرباعث شده که اخیرا حقوقبیماران مرکز توجه مجامع داخلی و بین المللی حقوق بشری گردد.در حال حاضر مدیریت حوادث وعوارض ناشی از آن هابه منظور حفظ جوامع وتامین ثبات امری ضروری است وبخش سلامت دربین تمام ارکان درگیر در مدیریت حوادث وبلایادارای جایگاه ویژه ی است ،چون اولین ومهمترین مطالبه ودغدغه مردم سلامت است وباید توجه داشت طبق بررسی هایانجام شده بین آمادگی بیمارستان ها ومیزان مرگ ومیر ناشی از حوادث رابطه معکوسی وجود دارد. مدیریت ریسکفرایندی با استفاده از عوامل اقتصادی اجتماعی و سیاسی جهت به حداقل رساندن خسارات حوادث در جامعه است. امامدیریت بحران با بکار گیری همه اجزای مجموعه خود برای اجرای مدیریت ریسک ایفای نقش می کند بطوریکه همهآسیب ها در سطوح ملی- دولتی و خصوصی و هماهنگ سازی آن جهت کاهش آسیب و بازسازی آن با استفاده از چهار مرحله مدیریت بحران (1- پیشگیری -2- آمادگی -3- مقابله -4- بازسازی) تحقق پیدا می کند. پژوهش حاضر درسال 1392دربیمارستان دکترشریعتی اصفهان انجام شده و از نظر هدف کاربردی وماهیت آن توصیفی پیمایشی از نوع همبستگی میباشد و در تدوین چارچوب نظری پژوهش از روش کتابخانه ای بهره گرفته شده است.جامعه آماری در این پژوهش شامل کلیه کارکنان بیمارستان دکتر علی شریعتی اصفهان به تعداد 1163 نفر طبق آخرینآمار واحد کارگزینی آن مرکز میباشد که از این تعداد 289 نفر به عنوان حجم نمونه با استفاده از فرمول کوکران انتخابگردید. نتایج تحلیل استنباطی فرضیه های پژوهش نشان داد که بین مولفه های چهارگانه هوش مثبت که عبارتند ازرضایت از زندگی، شیوه برخورد با همکاران، کسب عادت های تازه توسط کارکنان و شیوه تفکر درباره استرس رابطه معناداری حاکم است. همچنین در رابطه با مولفه های کلی نظام حاکمیت بالینی شاخص هایی همانند ممیزی بالینی، اثربخشیبالینی،تعامل با بیمار وجامعه ومدیریت ریسک وایمنی بیمارازشاخص های اصلی مورد تحلیل درارتباط با حاکمیت بالینیاست. و در مجموع، استقرارنظام حاکمیت بالینی از طریق هوش مثبت بر عملکردکلی بیمارستان شریعتی اصفهان موثر بودهو باعث بهبودکیفیت خدمات سلامت و درنهایت رضایت بیماران می گردد.

کلیدواژه ها

حاکمیت بالینی، هوش مثبت، مدیریت ریسک ،مدیریت بحران

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.