بررسی رابطه بین حسابرسی داخلی و امنیت اطلاعات در شرکتهای صنعتی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: کنفرانس ملی تحقیقات علمی جهان در مدیریت،حسابداری،حقوق و علوم اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: MEAHBT01_257
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 687
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی راشدی اصل

کارشناسی ارشدحسابداری، واحد یاسوج، دانشگاه آزاد اسلامی، یاسوج، ایران

سیدعلی خاتم زاده

کارشناسیارشدحسابداری، واحد یاسوج، دانشگاه آزاد اسلامی، یاسوج، ایران

چکیده

پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه بین حسابرسی داخلی و امنیت اطلاعات در شرکت های صنعتی پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران انجام شد. این پژوهش بر اساس هدف کاربردی، از نظر ماهیت و روش تحقیق، توصیفی- همبستگی، از نظر زمانی مقطعی است. جامعه آماری این تحقیق حسابرسان داخلی در شرکتهای صنعتی پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران در سال 1396-1395 می باشد که تعداد آنها120 نفر می باشد. حجم نمونه از جدول مورگان 92 نفر انتخاب شد. در این تحقیق از روش نمونه گیری غیر تصادفی (در دسترس) استفاده شد. ابزار مورداستفاده در این پژوهش، پرسشنامه بود به منظور تجزیه و تحلیل داده های پژوهش، روشهای آماری توصیفی نظیر میانگین، انحراف معیار، میانه، مد و روشهای استنباطی آزمون ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه استفاده شده است. داده پردازی نیز با استفاده از نرم افزار SPSS انجام شد. پژوهش حاضر نشان داد که بین حسابرسی داخلی و امنیت اطلاعات در شرکتهای صنعتی پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران رابطه مثبت و قوی معناداری وجود دارد. نتایج کلی رگرسیون نشان داد با توجه به اینکه سطح معنی داری، پایین تر از 0/01 می باشد خطی بودن رابطه بین متغیرها در رگرسیون معنادار گردید و مشخص شد همچنین مقدار ضریب بتا و مقدار آماره t نیز نشان دهنده نقش این متغیرهای مستقل بر امنیت اطلاعات است. با توجه به مقدار آمار t که اهمیت نسبی حضور هر متغیر مستقل در مدل را نشان میدهد و با توجه به سطح معناداری کمتر از 5 درصد برای کلیه متغیرهای مستقل میتوان پی برد که اثر همه متغیرهای مستقل بر متغیر وابسته پژوهش معنادار است. با توجه به ضرایب بدست آمده بتا؛ مقدار این ضریب برای کلیه متغیرهای مستقل معنادار میباشد. با توجه به مقادیر بدست آمده میزان تاثیر متغیر سطح دانش فناوری اطلاعات بر امنیت اطلاعات از پنج متغیر دیگر بیشتر میباشد و متغیر ویژگیهای سازمانی دارای کمترین میزان اهمیت می باشد.

کلیدواژه ها

حسابرسی داخلی، نگرش حسابرس، مهارت ارتباطی، ویژگی سازمانی، حمایت مدیر ارشد، سطح دانش، امنیت اطلاعات

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.