بررسی وضعیت مدیریت دانش در پردیسهای دانشگاه فرهنگیان خراسان رضوی بر اساس مدل نوناکا و تاکوچی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: کنفرانس ملی تحقیقات علمی جهان در مدیریت،حسابداری،حقوق و علوم اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: MEAHBT01_137
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 435
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مصطفی عبدی

کارشناسی آموزش زبان وادبیات فارسی،دانشگاه فرهنگیان خراسان رضوی

روح الله عبدی

کارشناسی ارشد مدیریت اجرایی،دانشگاه آزاد اسلامی واحد تربت جام

چکیده

با توجه به نقش دانشگاه ها و موسسات آموزشی در تولید و اشاعه دانش در جامعه، این نهاد می تواند یکی از نهادهای پیشرو در اجرای مدیریت دانش باشد. در این میان دانشگاه فرهنگیان که به عنوان مهد تعلیم و تربیت در کشور شناخته میشود نیازمند توجه بیشتر نسبت به ترویج و اجرای مدیریت دانش در این دانشگاه است. این پژوهش باهدف بررسی میزان آشنایی اساتید و بهکارگیری مدیریت دانش در دانشگاه فرهنگیان با تاکید بر پردیس های (پردیس شهید بهشتی مشهد، پردیس شهید هاشمی نژاد مشهد) دانشگاه فرهنگیان استان خراسان رضوی انجام پذیرفته است. در این تحقیق گردآوری داده ها در مورد افراد بررسی و از طریق نمونه گیری در دسترس صورت پذیرفته است و 52 نفر از اساتید پردیس های منتخب در این پژوهش شرکت کردند. ابزارهایی که در این پژوهش از آنها استفاده شده است پرسشنامه مدیریت دانش (بر اساس مدل نوناکا و تاکوچی) و نرم افزار SPSS16 16 هست. بر طبق تجزیه و تحلیل داده های پژوهش، وضعیت سازمان بر اساس مدل نوناکا و تاکوچی از لحاظ سطح دانش آشکار و پنهان فردی و نیز دانش آشکار و پنهان جمعی در نقطه ای متوسط قرار دارد و در جهت پیشرفت ارزیابی شده است. با توجه به یافته های پژوهش، چنانچه مدیران بخش های مختلف پردیس ها به مفهوم مدیریت دانش توجه بیشتری نشان دهند و آن را به اجرا دربیاورند سازمان آنها به سطح مدیریت دانش نزدیک خواهد شد.

کلیدواژه ها

مدیریت دانش، مدل نوناکا و تاکوچی، دانشگاه فرهنگیان

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.