تاثیر بارهای انفجاری بر دیوار برشی فولادی با المان های مرزی مختلف و دارای بازشو دایره ای

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس ملی سازه و فولاد
  • کد COI اختصاصی: ISSS08_058
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 391
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ایمان کاظمیان

دانشجوی کارشاسی ارشد سازه، موسسه آموزش عالی اشراق بجنورد

فرزاد شهابیان

استاد، دانشگاه فردوسی مشهد، دانشکده مهندسی، گروه مهندسی عمران

یونس نوری

دانشجوی دکتری سازه، دانشگاه فردوسی مشهد، دانشکده مهندسی، گروه مهندسی عمران

چکیده

دیوارهای برشی فولادی به عنوان یک سیستم با سختی، مقاومت و شکلپذیری مناسب، در تعدادی از سازههای بلند مورد استفاده قرار گرفته است. با این حال، هنوز رفتار این سیستم در برابر بارهایی همانند انفجار، به درستی تعیین نشده است. به همین منظور، در این پایان نامه رفتار دیوارهای برشی فولادی در برابر بارهای انفجاری، مورد بررسی قرار گرفته است. به منظور شبیه سازی بارهای انفجاری از نرم افزار ABAQUS استفاده شده است. در این پژوهش تاثیر مقدار ماده منفجره، فاصله ماده منفجره، ضخامت ورق و نوع مقطع ستون مورد بررسی قرار گرفته است. تنشها و کرنشهای مومسان، تغییرشکل و انرژی کرنشی مومسان در اجزای دیوار برشی استخراج و مورد ارزیابی قرار گرفته است. بر اساس نتایج به دست آمده مشخص شد که معیار تنش به تنهایی برای پیش بینی رفتار دیوار کافی نمیباشد و باید از ملاکهایی همچون تغییرشکل دیوار و کرنش مومسان بهره جست . با 4 برابر شدن مقدار ماده منفجره مقدار کرنش مومسان، 4/7 برابر و مقدار تغییرشکل 3/0 برابر شده است. علاوه بر این، با 4 برابر شدن فاصله ماده منفجره مقدار کرنش مومسان به مقدار 5/6 برابر و مقدار تغییرشکل به مقدار 3/0 برابرکاهش یافته است. در ضخامت 1/25 میلیمتر تقریبا کل ورق تحت تاثیر کرنش-های مومسان قرار گرفته است. با 3/0 برابر شدن ضخامت ورق، کرنشهای بیشینه مومسان در مرزهای ورق و اجزای مرزی به وقوع پیوسته است.

کلیدواژه ها

دیوار برشی فولادی، ورق صاف، بار انفجار، آباکوس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.