اثر اللوپاتی دم روباهی و بند واش بر روی جوانه زنی لوبیا

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: ششمین همایش علوم علف های هرز ایران
  • کد COI اختصاصی: IRANWEED06_056
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 584
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پویا اعلایی

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشگاه گیلان

جعفر اصغری

استاد دانشگاه گروه زراعت و اصلاح نباتات گیلان

پرستو مرادی

دانشجوی دکتری گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشگاه گیلان

مریم اصغری

دانشجوی کارشناسی گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشگاه گیلان

چکیده

به منظور بررسی اثر آللوپاتیک ناشی از دو علف هرز دم روباهی (Alopecurus myosuroides L.) و بند واش (Cynodon dactylon L.) بر جوانه زنی لوبیا چیتی (Phaseolus vulgaris L.)، آزمایشی در آزمایشگاه زراعت دانشکده علوم کشاورزی دانشگاه گیلان در 1392 انجام شد. این آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با 3 تکرار اجرا شد. تیمارهای آزمایشی شامل: دو نوع علف های هرز دم روباهی و بند واش و سطوح غلظت های مختلف شامل : (شاهد: آب مقطر) ، 25%، 50% ، 75%، 100% بود. صفات طول ساقه چه و ریشه چه، وزن ساقه چه و ریشه چه و درصد جوانه زنی بذر بررسی شد. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که اثر عصاره علف های هرز فقط بر وزن و طول ساقه چه معنی دار شد و اثر غلظت های مختلف علف های هرز بر کلیه صفات معنی دار شد. طول ساقه چه (35/12 سانتی متر)، طول ریشه چه (43/12 سانتی متر) و درصد جوانه زنی (98%) تا غلظت 50% افزایش پیدا کردند و از آن به بعد کاهش یافتند. کم ترین طول و وزن ساقه چه و ریشه چه در غلظت 100% مشاهده شد.

کلیدواژه ها

اثر اللوپاتی، علف هرز، جوانه زنی، لوبیا

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.