جایگاه نورپردازی در معماری داخلی و نقش آن در معماری پایدار

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: پنجمین کنگره بین المللی عمران ، معماری و توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: ICSAU05_1932
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 536
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سولماز نظرلطفی

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته معماری داخلی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب،

مهران قنبری مطلق

استاد راهنما،کارشناس ارشد معماری،عضو هییت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجان،

قاسم امیدوار

استاد مشاور،دکترای معماری، عضو هییت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب،

چکیده

شناخت و پذیرش گرمایش جهانی در دهه های اخیر افزایش داشته است. برای قابل سکونت نگه داشتن زمین باید برای پایدارتر سازی ساختمان خود قدم برداریم. مسایل بسیاری در زمینه محیط زیست ناشناخته مانده است که ما به عنوان طراح، مالک و پیمانکار ملزم به شناخت آن و حفظ اکوسیستم هستیم.در این مقاله سعی شده است به این پرسش ها پاسخ داده شود: طراحی نورپردازی چه تاثیری در دست یابی به معماری و طراحی پایدار دارد چطور می توانیم بهره وری یک فضا را با طراحی نورپردازی افزایش دهیم این پژوهش به لحاظ محتوا، با روش توصیفی-تحلیلی انجام شده و جهت راستی آزمایی آن از نظر کارشناسان نیز استفاده شده است. در انتها به این نتیجه رسییده ایم ما به عنوان طراحان داخلی باید در مورد سیستم های کنترل نور روز و شب آن قدر اطلاعات داشته باشیم تا با طراحی درست بتوانیم حتی یک فضای طراحی شده را هم با کمترین دخالتی به حالت بهینه تبدیل کنیم.

کلیدواژه ها

نور طبیعی، نور الکتریکی، معماری پایدار، طراحی پایدار، معماری داخلی، بهره وری نور

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.