بررسی مفهوم مسکن اسلامی از منظر قرآن و روایات

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: پنجمین کنگره بین المللی عمران ، معماری و توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: ICSAU05_1922
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 980
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ندا علی پور حصار

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بین المللی جلفا

ترکان قاسمی

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بین المللی جلفا

چکیده

مسکن از دو منظر اصلی همواره مورد توجه بوده است : یک دلیل آنکه اصلی ترین عنصر شهر است و دیگر آنکه مورد نیاز و توجه همه انسان ها در همه مکان ها و زمان هاست . علاوه بر آن ، به دلیل آنکه مسکن (یا خانه) نخست ، مکان زندگی خانواده است و دوم ، به دلیل بار هنری و زیباشناسانه ی آن ، که هر دو بار ارزشی و فرهنگی دارند ، توجه به آن و مطالعه در زمینه شناخت ویژگی های مطلوب مسکن همه گیر بوده است . در کنار این موضوعات ، توجه به تجارب تاریخی و شناخت روش های پاسخ گویی به نیاز های خانواده ها در شرایط فرهنگی و سرزمینی متفاوت و همچنین روزآمد بودن فضا های زندگی امروز به نحوی که پاسخ گوی انسان و خانواده ی امروز باشند ، یک ضرورت است . مفهوم مسکن از د یدگاه اسلام موضوعی است که در این نوشتار مورد بررسی قرار می گیرد . اهمیت این موضوع در شناخت تفاوت های میان معماری اسلامی و معماری مسلمین (بناهای ساخته شده توسط مسلمانان ) موثر است . هدف از این مقاله بررسی مفاهیم مسکن در معماری اسلامی است ، لذا نگارندگان با استفاده از منابع دینی چون آیات و روایات تلاش نموده اند تا به جهت گیری های دینی در زمینه مفهوم مسکن به این مطلب دست یابند . نوشتارحاضر بر اساس روش تحلیلی- توصیفی تنظیم گردیده است . نگارندگان بر اساس این نوشتار بر این عقیده اند که متون اسلامی به عنوان منبع سرشار آموزه هایی جهت شکوفایی تمدن بشری ، در زمینه معماری و بالاخص مسکن ، دارای گزاره هایی کاربردی است .

کلیدواژه ها

مسکن ، سکونت ، اسلام ، مسکن اسلامی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.