اثرات اندرکنش خاک و سازه بر پاسخ لرزه ای ساختمان بتنی با سیستم دوگانه
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: پنجمین کنگره بین المللی عمران ، معماری و توسعه شهری
- کد COI اختصاصی: ICSAU05_1833
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 447
نویسندگان
عضوهییت علمی ، آموزشکده فنی و حرفه ای سما ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج ، کرج ، ایران
چکیده
یکی از موارد مهم در تمامی پروژه های مهندسی کاهش هزینه ها است . این موضوع به فاکتورهای زیادی وابسته است که درروند مطالعات و طراحی و اجرای پروژه ها که توسط عوامل پروژه صورت می گیرد بایستی مورد توجه قرار گیرد . در بررسی انجام شده تمرکز اصلی بر روی تاثیر لحاظ نمودن اثرات اندرکنش خاک و سازه بر پاسخ لرزه ای سازه 8 طبقه با سیستم دوگانه قاب خمشی و دیوار برشی بتنی و مقایسه نتایج آن با شرایطی که این پدیده لحاظ نمی شود بوده است. به این منظور با استفاده از نرم افزارهای ABAQUS , 3DFOUNDATION موضوع به صورت عددی بررسی گردید. نتایج حاصل از این بررسی نشان داد که در مجموع نیروهای داخلی تیرها و دیوار برشی در حالتی که اثرات اندرکنش خاک و سازه لحاظ می شود کمتر شده است ولی نیروی داخلی ستون ها در اینحالت افزایش یافته است و از طرفی تغییر مکان جانبی سازه نیز در حالت اخیر افزایش چشمگیری داشته است. لذا با لحاظ نمودن اثرات اندرکنش خاک و سازه از نقطه نظر تامین سختی سازه به لحاظ کنترل تغییر مکان های جانبی بایستی ابعاد المانهای سازه ای افزایش یابد تا تغییر مکان ها در حد مجاز شوند. لذا می توان نتیجه گرفت که با لحاظ اثرات اندرکنش خاک و سازه , سازه دست بالاتر طرح می شود که این موضوع چندان مطلوب کارفرمایان نمی باشد. از طرف دیگر در مدلسازی دو بعدی که با نرم افزار ABAQUS انجام گردید رفتار غیرخطی بتن در تحلیل سازه لحاظ گردیدکه در این حالت بتن مقاومت بالاتری را در مقایسه با رفتار خطی که به طور معمول فرض می شود از خود نشان داد که نتیجه آن بر پاسخ سازه بسیار قابل توجه بود.کلیدواژه ها
پروژه های مهندسی , اثرات اندرکنش خاک و سازه , روش عددی المان محدود , سیستم دوگانه , رفتار غیر خطی بتنمقالات مرتبط جدید
- مطالعه عددی تاثیر شکل شکاف با هندسه جدید در میراگرهای شکافدار بر عملکرد لرزه ای اتصالات تیر به ستون
- انتخاب مکان بهینه احداث لندفیل شهری با لحاظ معیارهای ژئوتکنیک زیست محیطی در شهر کرمانشاه
- تبیین مولفه های موثر بر افزایش عمر تماشا
- تدوین استراتژیهای موردنیاز برای مدیریت بازاریابی موثر در ای ران مطالعه موردی شرکت کوچک خدمات فنی و مهندسی ساختمانی
- تبیین سازوکار اثرگذاری فضاهای مفصلی بر کیفیت زندگی در مجتمع های مسکونی براساس نظریه ادراک-رفتار برنامه ریزی شده
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.