اثر سختی خاک بر عملکرد لرزه ای پل های یکپارچه
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: پنجمین کنگره بین المللی عمران ، معماری و توسعه شهری
- کد COI اختصاصی: ICSAU05_1619
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 648
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات خراسان رضوی،گروه عمران، نیشابور، ایران-
استادیار، گروه عمران، واحد نیشابور ، دانشگاه آزاد اسلامی، نیشابور ، ایران.
چکیده
در این مقاله، اثر سختی خاک بر عملکرد لرزه ای پل های یکپارچه بررسی می شود. به این منظور، مدل های غیرخطی سازه ای پل یکپارچه دو دهانه با چهار نوع سختی خاک متفاوت (متراکم ، نیمه متراکم، متوسط، غیر متراکم)ساخته شده است. در مدل های غیرخطی سازه ای، اندرکنش غیرخطی خاک و سازه که دربرگیرنده اثرات حرکت میدان آزاد زمین است در نظر گرفته شده است. سپس، تحلیل تاریخچه زمانی غیرخطی با استفاده از یک مجموعه از حرکات زمین با شدت های مختلف اجرا می شود. نتایج تحلیل نشان داد که سختی خاک اثرات قابل توجهی بر عملکرد لرزه ای پل های یکپارچه مخصوصا در زمین لرزه های با شدت بالا دارد.نتایج نشان می دهد سختی خاک پایه اثرات قابل توجهی بر عملکرد پل های یکپارچه به خصوص در لرزه های شدید دارد هر چه خاک پایه سخت تر باشد مقادیر تغییر مکان حداکثر عرشه مخصوصا در لرزه های با شدت بالا کمتر است. و متعاقب آن هر چه انعطاف پذیری پایه بیشتر باشد مخصوصا در شرایطی که خاک نرم است تغییر مکان عرشه بزرگ تری ایجاد می کند.در مورد تکیه گاه های پل یکپارچه (به دلیل انعطاف پذیری بیشتر)اختلاف بین تغییر مکان تکیه گاه در شرایط مختلف سختی خاک قابل صرف نظر است. به علاوه، برای ساخت پل های یکپارچه در شرایط خاک نرم ساخته شده اند ،شمع ستون ها و شمع های فولادی شکل در زلزله های قوی خرابی کمتری را تجربه خواهند کرد.کلیدواژه ها
پل ها با کوله یکپارچه، طرح لرزه ای، خاک، تحلیل غیر خطیمقالات مرتبط جدید
- ارزیابی تاثیر فناوریهای نوین دیجیتال (BIM)، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا بر بهبود بهره وری و کاهش ریسک در پروژه های ساخت و ساز ایران مطالعه) مورردی اداره کل نوسازی شهر تهران منطقه (۸)
- سازه های مقاوم هوشمند جهت بهینه سازی مصرف انرژی با محوریت زیست محیطی
- درآمدی بر امکان حضور رهنمودهای باغسازی معماری اسلامی در پیشبرد طراحی منظر معاصر
- باغسازی در معماری اسلامی؛
- شناسایی ریسکهای موثر در پیشرفت فیزیکی پروژه های ساخت به روش بهترین بدترین فازی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.