اهمیت جامعه پذیری معماری در طراحی فضاهای فرهنگی نمونه موردی موزه هنرهای معاصر تهران

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: پنجمین کنگره بین المللی عمران ، معماری و توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: ICSAU05_1563
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 772
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

منا افروغ

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه بین المللی امام خمینی قزوین

آیلین عادلی نیک

فارغ التحصیل کارشناسی دانشگاه آزاد تهران مرکزی

چکیده

انسان موجودی اجتماعی است که کمال وی زندگی به شکل جمعی می باشد . جامعه پذیری مجموعه روند و راهبردی می باشد که مقدمات زندگی جمعی وی را فراهم نموده وی را مهیای زیست اجتماعی می نماید . جامعه پذیری معماری نیز مشخصه ای است که زمینه تعامل واکنش متقابل اجتماعی را در طراحی فضای معماری و شهرسازی فراهم می اورد. در مورد فضای فرهنگی چگونگی ارتباط فضای معماری با میحط طبیعی و فضای شهری موجب پدید امدن کیفیتی در فضا میگردد که خود بر اشتیاق به فعالیت های جمعی در آن فضا موثر است و همچنین لزوم پدید آوردن و اختصاص دادن به فضای جمعی که تعاملات اجتماعی مردم در آن وقوع پیدا می کند ، امری ضروری است و بدون به وجود آوردن اینگونه فضایی که مردم هیجانات ناشی از تعاملات اجتماعی را با هم شریک شوند ،معنای فضای فرهنگی به وقوع نمی انجامد. در کل جامعه پذیری معماری مجموعه دستاوردهای مهمی در راستای زندگی اجتماعی انسان دارد که از جمله آن عبارتند از :ارتقاء روحیه همبستگی ،افزایش حس تعلق به مکان، ارتقاء مشارکت جمعی، افزایش هویت جمعی، برقراری پایدار اجتماعی، بستر سازی پویش های مدنی و بهبود امنیت عمومی.

کلیدواژه ها

جامعه پذیری ،کنش متقابل اجتماعی ، حس تعلق به مکان ، افزایش هویت جمعی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.