بررسی فضاهای ورزشی شهر شهریار بر اساس مکان یابی و محاسبه کمبودهای آن مطابق با سرانه و استانداردها
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: پنجمین کنگره بین المللی عمران ، معماری و توسعه شهری
- کد COI اختصاصی: ICSAU05_1309
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1061
نویسندگان
مدرس دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهریارمرتبه علمی مربی
دانشجوی کارشناسی معماری،دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهریار،
دانشجوی کارشناسی معماری،دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهریار
دانشجوی کارشناسی معماری،دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهریار،
چکیده
عمومی سازی ورزش از اصلی ترین مبانی جامعه سالم محسوب می شود با اندکی تامل به سیر تربیتی و پرورشی نظام آموزشی به عنوان یکی از ارکان موثر در باروری و شکوفایی استعدادها، به روشنی درمی یابیم که عبارت عقل سالم در بدن سالم است، عمدتا در قالب های شعارگونه تعریف شده و در بعد عملیاتی، آن چنان که باید موردتوجه قرار نگرفته و یا حداقل اینکه به عنوان اولویتی ثانویه یا دست چندمی مدنظر بوده است وفضاهای محدود و اندک، امکانات و زیرساخت های ضعیف، از اصلی ترین نشانه های صحت این ادعا به شمار می رود. نقش ورزش در سلامت اجتماعی، کاهش ناهنجاری ها و مفاسد اخلاقی بر هیچ کس پوشیده نیست، در شرایطی که جامعه ما با کثرت و تنوعی از ناهنجاری های متعدد اجتماعی دست وپنجه نرم می کند، ضرورت ارتقا و تقویت امکانات ورزشی بیش ازپیش احساس می شود. هدف تحقیق ٬تحلیل مکانی فضاهای ورزشی شهرشهریار با استفاده تحلیل کلیه فضاهای ورزشی شهر می باشد.ابتدا اطلاعات توصیفی مکان های مورد مطالعه از اسناد موجود جمع آوری گردیده وضیت موجود منطقه ارزیابی گشته و در صورت نیاز فضاهای ورزشی جدید مکان یابی انجام شده است. . همچنین مکان یابی فضاها بر اساس نقشه های GIS ، میزان سازگاری با کاربری های همجوار در این شهرستان مشخص گردید و بر پایه جمعیت سال 1396شهریار و همچنین افق 25 ساله میزان کمبود مساحت فضای ورزشی در مقایسه با استاندرادهای داخلی مورد تحلیل قرار گرفت که بر این اساس اگر طرح جامع و تفضیلی را در نظر نگیریم کمبودهای چشم گیری را به ازای هر نفر در زمینه ورزشی شاهد هستیم. از نتایج تحقیق حاضر میتوان چنین نتیجه گیری کرد که در تاسیس فضاهای ورزشی جدید٬باید از نظر رعایت استاندارد های تعیین شده برای شعاع کاربری دقت بیشتری به عمل آید تا امکان دسترسی آسان به این فضاها برای همه ی شهروندان وجود داشته باشد.کلیدواژه ها
سرانه فضاهای ورزشی، تحلیل مکانی، شهر شهریار، ، نقشه های GISمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.