پیش ساختگی در المان های زیرسازه ی پل های بزرگراهی بتنی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: پنجمین کنگره بین المللی عمران ، معماری و توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: ICSAU05_1302
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 455
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هادی صیادپور

استادیار گروه مهندسی عمران، دانشکده صنعت و معدن، دانشگاه یاسوج، چرام ۵۹۸۳۶-۷۵۷۶۱، ایران-

سید علیرضا طباطبایی

دانشجوی دکترای مدیریت ساخت دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب، گروه تخصصی شهید رجایی، تهران، ایران-

مهیار پورلک

دانشجوی دکترای آب و سازه های هیدرولیکی دانشگاه قم، گروه تخصصی شهید رجایی، تهران، ایران-

چکیده

پل ها همواره یکی از مهم ترین المان های شبکه حمل و نقل بوده است. در طول تاریخ انواع مختلفی از پل های چوبی، سنگی، فلزی و بتنی برای تامین اهداف مختلف اجتماعی، سیاسی، تجاری و نظامی توسط بشر ساخته شده است. ساخت پل ها ماهیتا امری زمان بر و پرهزینه بوده و کاهش زمان و هزینه ی این عملیات در کنار افزایش کارآیی و عمر مفید سازه از دیرباز مورد توجه مهندسان بوده است. این مسیله مخصوصا در مورد ساخت پل های جدید در مسیرهای موجود بیش از پیش ملموس است. بکارگیری روش های ساخت سریع پل ها و استفاده از اجزای پیش ساخته یکی از روش های مهم در پل سازی طی سال های اخیر بوده و توجه بسیاری را در دو دهه ی اخیر به خود معطوف ساخته است. زمان مورد نیاز برای ساخت زیرسازه ی یک پل بتنی، شامل پایه ها، کوله ها و فونداسیون، به صورت درجا ریز معمولا در حدود 60 تا 70 درصد از زمان کل پروژه را شامل می شود و بنابراین افزایش سرعت ساخت در این بخش می تواند سرعت اجرای کل پروژه را به میزان قابل توجهی افزایش دهد. در این مقاله ابتدا به معرفی روش ها و سیستم های پیش ساختگی ای که امروزه در صنعت پل سازی در سطح دنیا مورد استفاده قرار می گیرند، پرداخته شده و سپس ارزیابی هر یک از این سیستم ها از دیدگاه مهندسی و قابلیت ساخت ارایه می شود. بدیهی است که آشنایی با این سیستم ها می تواند سبب اتخاذ تصمیمات مدیریتی درست تر و کاهش قابل ملاحظه ی زمان و هزینه ی ساخت پل های بزرگراهی شود.

کلیدواژه ها

پل بتنی . پل پیش ساخته . زیر سازه ی پل . ساخت سریع پل . فونداسیون . پایه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.