تبیین الگوی بکار رفته در طراحی محورهای پیاده شهر اسلامی نمونه موردی: محور چهارباغ عباسی اصفهان
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: پنجمین کنگره بین المللی عمران ، معماری و توسعه شهری
- کد COI اختصاصی: ICSAU05_1101
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 838
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهین شهر، اصفهان -
دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهین شهر، اصفهان -
دکترای تخصصی، دانشکده معماری، دانشگاه فلورانس، ایتالیا -
چکیده
امروزه محورهای پیاده تاریخی به ناچار تحت تاثیر الگوی زندگی شهری مدرن قرار گرفته و به شدت تحت سلطه وسایل نقلیه درآمده اند. سازماندهی اغلب محورهای تاریخی در شهرهای جدید ایران بر مبنای مقیاس سواره و مسایل مربوط به مدیریت بحران ترافیک است. با وجود پیشرفت های فنی و تکنولوژیکی شگرف در عرصه حمل و نقل و ترافیک، پیاده روی همچنان اصلی ترین و مهم ترین الگوی حرکتی در شهرسازی محسوب می شود. تا جایی که امروزه برای توسعه آن، مدل ها و الگوهای مختلفی چون جداسازی ترافیک، فضاهای محصور پیاده، منطقه یا خیابان مخصوص پیاده و خیابان پیاده محور ارایه شده است. محورهای باریکی که در حاشیه محورهای سواره در خیابان شهری به عنوان پیاده رو وجود دارد، پس مانده هایی از فضای اصلی سواره است که فقط برای ترددهای ضروری شهروند پیاده باقی مانده است. اصفهان از معدود شهرهایی است که پیاده مداری در فضاهای شهری آن به طور نسبی وجود دارد. خیابان چهارباغ که از یادگارهای تاریخی باغ شهر صفوی اصفهان است، برخی از ویژگی های فضاهای شهری پیاده مدار و شهروندگرا از جمله اجتماع پذیری، امنیت اجتماعی و روانی، خوانایی و دسترسی راحت، پویایی و سرزندگی، حس تعلق و خاطره انگیزی مکان، احیای هویت تاریخی و اجتماعی، مسیرهای پیاده و دوچرخه، کیفیت فضای سبز و عناصر طبیعی، کیفیت مبلمان و علایم شهری را درخود دارد. این ویژگی تاثیر بسیار زیادی بر شکل گیری کمی و کیفی انواع تعاملات اجتماعی و ارتقای کیفیت زندگی شهروندی دارد.کلیدواژه ها
محور پیاده، پیاده مداری، تعاملات اجتماعی، شهرسازی اسلامی، چهارباغ عباسیمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.