تاثیر میزان درز انقطاع بر برخورد ساختمان های منظم و نامنظم مجاور هم

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: پنجمین کنگره بین المللی عمران ، معماری و توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: ICSAU05_1054
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 409
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آزیتا مرادیان باش قلعه

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی عمران-سازه ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد نور

سپیده رحیمی

استادیار مهندسی عمران، دانشگاه آزاد اسلامی واحد نور

چکیده

در هنگام زلزله، ارتعاش غیرهم فاز ساختمان های مجاور که فاصله کافی از یکدیگر ندارند، باعث برخورد بین آن ها شده و در پاره ای از موارد آسیب های جبران ناپذیری به بار می آورد. نظر به اینکه ایران در کمربند فعال لرزه ای قرار دارد و همچنین با توجه به گسترش و توسعه شهرها و روستاها و نیز مقاوم سازی ساختمان های احداث شده ای که در گذشته بنا شده اند، لزوم پژوهش درمقابل خطر ضربه، بیش از پیش اجتناب ناپذیر می گردد. در این مقاله به بررسی اثر پیچش در برخورد بین دو ساختمان تحت زلزله های دور از گسل و نزدیک به گسل، برای فاصله های مختلف بین ساختمان ها پرداخته شده است. برای این منظور، دو ساختمان 5 طبقه و 4 طبقه منظم و نامنظم با ارتفاع طبقات متفاوت در کنار یکدیگر در نرم افزار SAPمدل شده اند. از المان link جهت مدل سازی ضربه بین دو ساختمان استفاده شده است. مدل ها تحت سه زلزله نزدیک و سه زلزله دور از گسل، مورد تحلیل تاریخچه زمانی غیرخطی قرار گرفتند. نتایج نمایانگر افزایش احتمال برخورد بین دو سازه با درنظر گرفتن نامنظمی می باشد.

کلیدواژه ها

ارتعاش غیرهم فاز، ضربه، المان link ، تحلیل تاریخچه زمانی غیرخطی، پیچش

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.