معماری ساختمان های هوشمند راهکاری برای رسیدن به معماری پایدار

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: پنجمین کنگره بین المللی عمران ، معماری و توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: ICSAU05_0996
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 438
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهروش کاظمی شیشوان

استادیار ، دانشکده هنر و معماری ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شبستر ، شبستر، ایران

بهزاد تقی پور قصابی

دانشجوی کارشناسی ارشد ، دانشکده هنر و معماری ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسکو ، اسکو ، ایران

احمد میرزامحمدی

دانشجوی کارشناسی ارشد ، دانشکده هنر و معماری ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسکو ، اسکو ، ایران

چکیده

جای تردیدی نیست که یکی از مهمترین چالشها و موضوعات جنجال برانگیز قرن جاری در سراسر جهان، مسیله انرژی است. به طور کلی روشهای گوناگونی برای حفظ منابع انرژی وجود دارد. معمول ترین روش صرفه جویی می باشد که از طریق فرهنگ سازی میسر است. جدیدترین ایده برای حفظ انرژی استفاده از تجهیزات و سیستمهای جدید میباشد که به همین منظور در نظر گرفته شده اند. سیستمهای مدیریت انرژی ساختمان از این جمله اند. ساختمان هوشمند ساختمانی است که دربردارنده محیطی پویا و مقرون به صرفه بوسیله یکپارچه کردن چهار عنصر اصلی یعنی سیستمها، ساختار، سرویسها و مدیریت و رابطه میان آنها می باشد یک ساختمان هوشمند این مزایا را از طریق سیستمهای کنترلی هوشمند ارایه می نماید. در این مقاله ضمن معرفی سیستم های هوشمند در ساختمان، میزان تاثیر آن در مدیریت مصرف و بهینه سازی انرژی و نیز بعضی عملکرها و کنترل کننده ها در مدیریت هوشمند ساختمان در رسیدن به معماری پایدار را مورد بررسی قرار میدهیم. روش تحقیق بصورت توصیفی و تحلیلی میباشد. امروزه در جهان کنونی با توجه به افزایش سریع جمعیت و نیز افزایش شهرنشینی به مرور مصرف انرژی و بهره گیری از طبیعت رشدی فزاینده داشته است و این مسیله سبب شده است تا رویکرد های مختلفی از جمله معماری پایدار ، صرفه جویی در مصرف ، اصلاح الگوی مصرف در پارادایم های علمی دنیا مطرح شده است.

کلیدواژه ها

معماری، معماری هوشمند، ساختمان هوشمند، معماری پایدار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.