توانمندسازی و توسعه منابع انسانی با بهره گیری از مدلهای تعالی سازمانی

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: سومین کنفرانس توانمند سازی منابع انسانی
  • کد COI اختصاصی: HUMANEMPOWERMENT03_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 5497
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کیوان صادق زاده

مدیر کیفیت و تعالی سازمان - شرکت مهندسی همپا

چکیده

با افزایش کاربری و گسترش مدلهای سرآمدی و تعالی به عنوان ابزار و فناوری نوین افزایش بهره وری درجهان، به منظور ارتقای سطح کیفی، افزایش کارایی و افزایش بهره وری سازمانها، الگوها، راهنماها، و مدلهایی در چندسال اخیر ارائه شده است. با توجه به رویکرد شرکتهای ایرانی به استقرار مدلهای تعالی در سالهای اخیر و نیاز به توانمندسازی و توسعه منابع انسانی به عنوان یکی از ارکان اصلی اثربخشی و کارایی فعالیتهای سازمان، نیاز به مدلی جامع در شرکتهایی که فعالیتهای خود را از طریق اجرای پروژه انجام می دهند احساس شد. مدلی که علاوه بر دیدی جامع نسبت به کلیه ابعاد یک سازمان متعال، تمرکز خاصی برسازمانهای پروژه محور داشته باشد و همچنین با صرف هزینه و زمان مناسب در هر سازمانی با خصوصیات فوق قابل اجرا باشد.بر این اساس به منظور شناسایی فرصتهای بهبود و ترغیب سازمانها به دستیابی به سطوح متعالی عملکرد و توانمندی و همچنین ایجاد بستر مناسب سنجش و ارزیابی تعالی اینگونه سازمانها، مدلی جدید تحت عنوان مدل تعالی سازمانهای پروژه محور از سوی مرکز تحقیقات مدیریت پروژه طراحی و معرفی شد. پیاده سازی این مدل و پیگیری پروژه های بهبود توسط مجریان طرحهای صنایع پتروشیمی، نقش موثری در توانمندسازی و توسعه منابع انسانی و ارتقای سطح کیفی و افزایش بهره وری اجرای پروژه ها توسط این مجریان دارد که در این مقاله به اختصار به شرح مختصر این مدل تعالی به عنوان یک نمونه انتخابی و نتایج اجرایی آن در حوزه منابع انسانی و دستاوردهای حاصل از آن در توانمندسازی و توسعه منابع انسانی شرکتی نمونه پرداخته شده است.

کلیدواژه ها

توانمندسازی منابع انسانی، توسعه منابع انسانی، مدل تعالی سازمانی، بهره وری کارکنان، شاخصهای عملکرد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.