بررسی رویکرد بازآفرینی شهری با استفاده از مدل swot نمونه موردی؛ بافت تاریخی-فرهنگی تبریز

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: پنجمین کنگره بین المللی عمران ، معماری و توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: ICSAU05_0800
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 906
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سپیده پوری

کارشناسی شهرسازی، دانشگاه ارومیه

متینه اصغری

دانشجوی ارشد برنامه ریزی شهری، دانشگاه بین المللی امام خمینی

ناصر براتی

دانشیار گروه شهرسازی، دانشگاه بین المللی امام خمینی

چکیده

اجرای ناموفق طرحهای بهسازی نوسازی در نهایت منجر به پیدایش رویکرد بازآفرینی شده است. در این پژوهش به بررسی مفهوم بازآفرینی و عوامل اساسی احیای بافت مرکزی شهر تبریز می پردازیم که با استفاده از مدل swot نقاط قوت، ضعف و فرصتها و تهدیدهای موجود شناسایی کرده و بر اساس نظرات کارشناسان و متخصصان شهرداری بافت تاریخی-فرهنگی شهر تبریز این امکانات و محدودیتها ارزیابی شده و هر یک وزن خاصی بر اساس امتیاز کسب شده، به خود گرفته با استفاده از نرم افزار spssبه طبقه بندی این داده ها پرداخته و در نهایت راهبردهای بهینه بازآفرینی بافت تاریخی مرکزی شهر تبریز به دست آمده اند. راهبردهای به دست آمده به عنوان راهنما و ملاک عمل بازآفرینی این محدوده جهت تصمیم گیری و اجرا ارایه شده است. در نهایت این نتیجه حاصل شده که بافت مرکزی شهر تبریز با وجود امکاناتی از قبیل وجود بازارهای کهن و بافت تاریخی، توان بالفعل بازرگانی و تجاری، وجود مدیریت شهری مناسب، وجود زمینه های فرهنگی، اجتماعی مناسب برای اصلاح و احیای منطقه، تمرکز فوق العاده جریان های ملی، سرمایه گذاری و اقتصادی در شهر و منطقه تاریخی، ظرفیتهای توسعه درونی شهر(توسعه میان افزا) دارای پتانسیل های بالقوه ای جهت بازآفرینی میباشد.

کلیدواژه ها

بازآفرینی شهری، بافت مرکزی شهر تبریز ،swot، کارشناسان و متخصصان،spss،راهبرد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.