بررسی روشهای بدون شبکه و روش المان محدود در مدلسازی صفحات حاوی ترک لبه ای

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: پنجمین کنگره بین المللی عمران ، معماری و توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: ICSAU05_0746
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 520
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا شیخی

دانشجوی دکتری عمران، دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه آزاد اسلامی واحد لارستان، ایران

اکبر قنبری

استادیار، دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه آزاد اسلامی واحد لارستان، ایران

محمد مبارکی

کارشناس ارشد عمران، دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه شهیدرجایی تهران، ایران

چکیده

در این پژوهش مدلسازی یک صفحه حاوی ترک لبه ای در روش های بدون شبکه گالرکین بدون المان، حداقل مربعات گسسته و روش اجزاء محدود مورد بررسی قرار گرفته است. روش بدون شبکه حداقل مربعات گسسته یکی از جدید ترین روشهای بدون شبکه است که برخلاف روش گالرکین بدون المان از فرم قوی معادلات جهت حل مسیله استفاده می کند. در روشهای بدون شبکه حوزه ی مسیله توسط نقاط گرهی گسسته سازی می شود که برای تشکیل توابع شکل پیوسته با استفاده از درونیاب حداقل مربعات متحرک به کار می روند. این نوع گسسته سازی بسیاری از مشکلات مدلسازی ترک در روش المان محدود را منتفی می نماید. جهت تعریف ناپیوستگی هایی چون ترک از تکنیک موثر انکسار استفاده شده است. در تکنیک انکسار حوزه تاثیر هر گره حول نوک ترک دچار انحراف و تغییر شکل می شود. تکنیک حداقل مربعات در روش حداقل مربعات گسسته توسط به حداقل رساندن مجموع مربعات باقیمانده منجر به ایجاد دستگاه معادلات گسسته می شود. با مقایسه نتایج بدست آمده از روشهای بدون شبکه با نتایج تحلیلی و نتایج حاصل از نرم افزار المان محدود ABAQUS، کارایی و دقت هر روش در تحلیل مسیله ترک مورد بررسی قرار می گیرد. در نهایت نرخ همگرایی نتایج حاصل از روش بدون شبکه حداقل مربعات گسسته نشان داده می شود.

کلیدواژه ها

مدلسازی ترک، روش بدون شبکه، اجزاء محدود، حداقل مربعات گسسته، تکنیک انکسار، نرخ همگرایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.