ارزیابی رفتار لرزه ای قاب خمشی فولادی مهاربند با اتصالات خورجینی و مقایسه با اعضاء خمشی تحت اثر زلزله های حوزه نزدیک ودور

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: پنجمین کنگره بین المللی عمران ، معماری و توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: ICSAU05_0699
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 449
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا کیانی

عضو هییت علمی و مربی گروه عمران دانشکده فنی، واحد بوشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، بوشهر، ایران

محمد حسامی زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد، عمران زلزله، واحد بوشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، بوشهر، ایران.

محمد رضا فرودی جهرمی

عضو هییت علمی و استادیار گروه عمران دانشکده فنی، واحد دشتستان، دانشگاه آزاد اسلامی، بوشهر، ایران.

چکیده

یکی از مهمترین مسایل، جهت تعیین عملکرد مناسب ساختمان ها در برابر زلزله، طراحی وپیکر بندی صحیح آنها می باشد. همچنین آشنایی با خصوصیات جنبش های حوزه نزدیک ودور با مفاهیم نوین طراحی لرزه ای سبب می شود تا امکان ارزیابی بهتر ساختمان های موجود نیز فراهم گردد. وقوع یک رخداد لرزه ای موجب ایجاد همزمان دو اثر نیروی محوری و لنگر خمشی در ستونهای یک قاب خمشی می شود. زمین لرزه های نزدیک ودور گسل از موضوعات نسبتا جدید مطرح در مهندسی زلزله می باشد. هدف اصلی این مقاله در کنار مطالعات تحلیلی صورت گرفته، ارزیابی رفتار لرزه ای سازه های فولادی قاب خمشی مهاربندی شده با اتصالات خورجینی و مقایسه با سازه های فولادی قاب خمشی دارای مهاربند تحت اثر زلزله های حوزه نزدیک ودور مورد بررسی قرار می گیرد. سازه های مورد بررسی سه سازه 10،5و15طبقه بوده و به ترتیب درارتفاع 32،16و48 متر در نظر گرفته شده اند. سازه های 5 طبقه در هر دو سیستم قاب خمشی فولادی از طریق آنالیز استاتیکی معادل تحلیل و سازه های 10و15 طبقه یک بار با سیستم قاب خمشی فولادی مهار بند با اتصالات خورجینی تحت زلزله نزدیک ودور و یک بار نیز با سیستم فولادی قاب خمشی مهاربند تحت زلزله نزدیک ودور بر اساس آنالیز تاریخچه زمانی تحلیل و مورد بررسی قرار می گیرند. سازه های مورد استفاده در تمامی طبقات دارای پلان یکسان می باشند. پلان های انتخابی، پلان هایی منظم است و ارتفاع هر یک از طبقات3.2 متر در نظر گرفته شده است. شتاب نگاشت زلزله های مورد بررسی با نرم افزار Seismo Signal مقیاس و سازه-های مذکور با استفاده از نرم افزار EtabsV9.7.4 آنالیز شده اند. نتایج بدست آمده نشان می دهد سازه های فولادی قاب خمشی مهاربندی شده با اتصالات خورجینی تا حداکثر 5 طبقه بر خلاف سازه های 10و15 طبقه عملکرد مناسبتری به سازه های فولادی قاب خمشی دارای مهاربند تا حداکثر 5 طبقه تحت اثر زلزله های حوزه نزدیک ودور دارند و ارتفاع کم تحت تاثیر زلزله های حوزه نزدیک ودور محسوس نیست، ولی با افزایش ارتفاع در سازه های فولادی قاب خمشی دارای مهاربند زلزله حوزه نزدیک از زلزله حوزه دور فاصله می گیرد وتاثیر بیشتری بر سازه های بلند مرتبه دارد.

کلیدواژه ها

زلزله حوزه نزدیک و دور ، اعضاء خمشی ، اتصال خورجینی ، مهاربند

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.