طراحی و ساخت سیستم اسکن نوری با استفاده از شبکه ی آشکار ساز فوتودیودی

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: شانزدهمین کنفرانس مهندسی پزشکی ایران
  • کد COI اختصاصی: ICBME16_139
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1717
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمید جعفری

دانشگاه شهید بهشتی - دانشکده مهندسی هسته ای - گروه کاربرد پرتوها

سیدمهدی صفوی

دانشگاه شهید بهشتی - دانشکده مهندسی هسته ای - گروه مهندسی پرتوپزشکی

مجید شهریاری

دانشگاه شهید بهشتی - دانشکده مهندسی هسته ای - گروه کاربرد پرتوها

علیرضا کمالی اصل

دانشگاه شهید بهشتی - دانشکده مهندسی هسته ای - گروه مهندسی پرتوپزشکی

چکیده

تصویربرداری پرتویی یکی از کارامدترین روشهای تشخیص در پزشکی و آزمونهای غیرمخرب در کاربردهای صنعتی می باشد. یکی از مهمترین اجزای یک سیستم تصویربرداری پرتویی دیجیتال، آشکار ساز آن است. در این کار، طراحی و ساخت یک سیستم اشکارسازی براساس شبکه ی فتودیودی انجام شده است شبکه فوتودیودی ساخته شده به ابعاد 50×50mm2 و بصورت یک ارایه ی 10×10 از فوتودیودهای شکل گرفته است همچنین یک سیستم برای حرکت جسم طراحی و ساخته شد که قادر است جسم را در راستای افقی و قائم و همچنین چرخش حول محور خود به حرکت در بیاورد. حداکثر جابجایی در جهت افقی و عمودی برابر 60 سانتیمتر و هرگام حرکت با دقت تقریبا 15/0 میلیمتر است گامهای حرکتی چرخشی هم با دقتی در حدود 7/0 درجه می باشد در کنار این شبکه بردهاهی کنترلی لازم نیز طراحی شده اند که نهایتا داده های لازم برای تشکیل تصویر به یک رایانه انتقال پیدا کرده و بعد از پردازش به وسیله برنامه ی نوشته شده در MATLAB برروی مانیتور به نمایش در می اید. درستی کارکرد این سیستم با استفاده از یک منبع نورمرئی و چندین نمونه ی آزمایشی مورد بررسی قرار گرفت. این سیستم با الگوریتم بکارگرفته شده قادر به بازسازی تصاویر به صورت سه بعدی و بدست آوردن تصاویر از برش مقطعی جسم می باشد.

کلیدواژه ها

بازسازی تصویر، برد حسگر، برد کنترلی، سیستم تصویربرداری، فوتودیود

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.