بررسی عددی رفتار کوله خاک مسلح شده با ژیوگرید تحت اثر بار زلزله

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: پنجمین کنگره بین المللی عمران ، معماری و توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: ICSAU05_0375
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 585
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هادی مجتبایی نیا

دانشجوی کارشناسی ارشد عمران گرایش مکانیک خاک و پی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مراغه،

حسین یوسف پور

دانشجوی دکتری سازه دانشگاه علم و صنعت،

چکیده

امروزه استفاده از کوله های خاک مسلح به دلیل کارآیی و قابلیت مناسب و کاهش در هزینه های اجرای آن رو به ازدیاد است. به ویژه در راه سازی و راه آهن که جهت ساخت خاکریزهای مسلح و مقاوم در برابر انواع بارها با کمترین هزینه، قابل توجه است. در این تحقیق پس از معرفی و تشریح اجزای تشکیل دهنده و نحوه اجرای کوله خاک مسلح و معرفی مزایا و معایب آن، با استفاده از نرم افزار PLAXIS و بارگذاری دینامیکی رکورد شتاب زلزله مورگان هیل، رفتار لرزه ای کوله خاک مسلح و ارزیابی پاسخ لرزه ای با تاکید بر مشاهده دو مود تغییر شکل و جابجایی کوله خاک مسلح مورد بررسی قرار گرفته است. در این بررسی کوله ای به ارتفاع 6 متر با رویه بتنی به ضخامت 21 سانتی متر با مسلح کننده هایی از نوع ژیوگرید در نظر گرفته شده است. پارامتر هایی که متغیر های مورد مطالعه در این تحقیق را تشکیل می دهند عبارتند از نسبت طول مسلح کننده به ارتفاع دیوار، نسبت فاصله قایم مسلح کننده به ارتفاع دیوار، سختی کششی مسلح کننده ها و زاویه اصطکاک داخلی خاکریز پشت دیوار. در طی این تحقیق، دو مود تغییر شکل و جابجایی افقی طره شدگی و شکم دادگی کوله مشاهده شد. در این تحقیق نشان داده شد که با افزایش دادن طول مسلح کننده ها و افزایش سختی کششی مسلح کننده ها و افزایش زاویه اصطکاک داخلی خاک ریز پشت دیوار و کاهش فاصله قایم مسلح کننده ها، جابجایی جانبی دیوار خاک مسلح در اثر یک رکورد زلزله واقعی اعمال شده به سازه کاهش می یابد و مود تغییر شکل از حالت شکم دادگی به مود طره شدگی میل می کندو مسلح سازی خاک تاثیر بسزایی بر مقاومت کوله در برابر زلزله گذاشته است.

کلیدواژه ها

کوله خاک مسلح، ژیوگرید، نرم افزار پلکسیس، تحلیل دینامیکی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.