بررسی طیف پاسخ شتاب خطی و غیرخطی با استفاده از تیوری موجک

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: پنجمین کنگره بین المللی عمران ، معماری و توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: ICSAU05_0190
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1221
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا کامگار

استادیار گروه مهندسی عمران، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه شهرکرد، شهرکرد، ایران

علی حیدری

دانشیار گروه مهندسی عمران، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه شهرکرد، شهرکرد، ایران

شیرین پهلوان صادق

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه مهندسی عمران، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه شهرکرد، شهرکرد، ایران

چکیده

اولین گام جهت بررسی رفتار یک سازه حین زلزله های شدید که باعث بروز رفتارهای غیرخطی می شود به دست آوردن طیف پاسخ سازه ی یک درجه ی آزادی تحت زلزله های شدید می باشد. در این مقاله، با استفاده از تیوری موجک، موج زلزله حاصل از شتاب نگاشت با حذف فرکانس های بالا به منظور کاهش حجم محاسبات، در هر مرحله به موج های با تعداد نقاط کمتر تبدیل می-شود که این امر سبب کاهش زمان و حجم محاسبات می شود. سپس طیف های خطی و غیرخطی شتاب به ازای زلزله های تولیدی و برای شکل پذیری های متفاوت با استفاده از نرم افزار Seismosignal محاسبه می شود. در حقیقت با استفاده از تبدیل موجک و کنار گذاشتن بخشی از زلزله با فرکانس بالا، حجم محاسبات در هر مرحله به طرز چشم گیری کاهش می یابد. جهت بررسی دقت عملیات، طیف حاصل از اعمال فیلتر موجک بر روی داده های شتاب نگاشت ناشی از زلزله در هر مرحله با طیف غیرخطی ناشی از زلزله ی اصلی مقایسه می شود، این مراحل تا جایی ادامه پیدا می کند که دقت محاسبات در حد قابل قبولی باقی بماند. برای پردازش امواج زلزله دسته موجک های متعامد یکه دابیشز از درجه ی چهار استفاده می شود و محاسبات تا درجه ی پنج انجام می شود. نتایج حاکی از آن است که تا سطح سوم با کاهش حجم داده ها و زمان محاسبات نتایج از دقت مناسبی برخور می باشند.

کلیدواژه ها

تحلیل دینامیکی غیرخطی، طیف شتاب، شکل پذیری، تحلیل موجک پیوسته

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.