مروری بر تاثیر بکارگیری مهاربندهایBRB و میراگرها بر احتمال خرابی سازه های فولادی و بتنی
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: پنجمین کنگره بین المللی عمران ، معماری و توسعه شهری
- کد COI اختصاصی: ICSAU05_0160
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 517
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد سازه، دانشگاه ایوانکی، سمنان، ایران-
استادیار دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه ایوانکی، سمنان، ایران-
مربی و مدیر گروه عمران، دانشگاه ایوانکی، سمنان، ایران -
چکیده
قابلیت اعتماد سازه بیانگر احتمال عملکرد صحیح سازه در یک دوره زمانی معین می باشد. در این مقاله مروری بر انجام تحلیل تاریخچه زمانی غیر خطی بر روی دو مجموعه سازه یکی 6 طبقه برای سیستم های قاب خمشی ویژه (MRF)، قاب مهاربندی شده مقاوم در برابر کمانش (BRBF) و مهاربند واگرا (EBF) و دیگری 20 طبقه برای سیستم های قاب خمشی ویژه (MRF)، قاب مهاربندی شده مقاوم در برابر کمانش (BRBF) و مهاربند واگرا (EBF) مجموعا 6 سازه تحت 7 رکورد حوزه نزدیک گسل و 7 رکورد حوزه معمولی (مجموعا 14 رکورد) با بررسی اثر عدم قطعیت مقاومت مصالح بر روی سازه و همچنین انجام تحلیل دینامیکی افزاینده بر روی دو مجموعه قاب با قرار گیری دمپر فلزی یکی فولادی 10 طبقه 3 دهانه و دیگری قاب بتن مسلح بدون استفاده از دیوار برشی 6 طبقه 3 دهانه تحت 10 رکورد زلزله با بررسی اثر عدم قطعیت بار جانبی زلزله بر روی سازه پرداخته شده است. نتایج حاصل بیانگر این مطلب می باشد که استفاده از دمپر فلزی در سازه های بتن مسلح و فولادی موجب کاهش 5% شکست سازه شده است و همچنین استفاده از مهاربندهای EBF و BRBF در سازه های بتن مسلح و فولادی موجب استهلاک انرژی زلزله می شود و احتمال شکست سازه را کاهش می دهد.کلیدواژه ها
قابلیت اعتماد، عدم قطعیت، دمپر فلزی، تحلیل تاریخچه زمانی غیر خطی، تحلیل دینامیکی افزایندهمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.