طراحی خط دوچرخه در خیابان نظر اصفهان به منظور افزایش سرزندگی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: پنجمین کنگره بین المللی عمران ، معماری و توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: ICSAU05_0090
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 464
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهناز جهانبانی

کارشناسی ارشد طراحی شهری ، گروه شهرسازی، دانشکده هنر و معماری، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران،ایران

زهراسادات سعیده زرآبادی

دکتری شهرسازی، دانشیار، گروه شهرسازی، دانشکده هنر و معماری، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی تهران،ایران

چکیده

در قرن حاضر به دلیل توجه ویژه به مسایل زیست محیطی بحث از وجود یا عدم وجود خط اختصاصی دوچرخه در شهرها فراتر رفته و به ایجاد تسهیلات بیشتر به منظور استفاده بیشتر از این خطوط رسیده است. شهر اصفهان از گذشته مامن دوچرخه سواران بوده است اما متاسفانه امروزه استفاده از دوچرخه به جز در بخش های مرکزی و فقط توسط افراد مسن کنارگذاشته شده است. لذا لازم است این تسهیلات ابتدا در مسیرهایی که دارای جذابیت لازم برای دوچرخه سواری هستند ایجاد گردیده و فرهنگ و انگیزه استفاده از دوچرخه در شهروندان نهادینه شود، سپس به افزایش جذابیت و ایجاد زیرساخت های لازم در مسیرهایی نماییم که جذابیت کمتری برای دوچرخه-سواری دارند. در این راستا با توجه به اینکه خیابان نظر اصفهان در مرکز خرید قرار گرفته و از میان بافتی تاریخی با جاذبه های تاریخی فراوان عبور می نماید، پتانسیل لازم به منظور ایجاد خط اختصاصی دوچرخه را دارد، ضمن اینکه این محور به واسطه وجود رستوران ها و کافه ها و کاربری های جاذب مستقر در آن به یک محور تفریحی و پیاده روی نیز مبدل گشته است. هدف از پژوهش پیش رو یافتن بهترین مکان برای جانمایی خط دوچرخه به منظور استفاده بیشتر از آن و افزایش سرزندگی خیابان نظر است. در این مقاله ابتدا به معرفی انواع خطوط دوچرخه پرداخته، سپس گزینه های متناسب با خیابان نظر پیشنهاد گردیده و با توجه به معیارها و اصول طراحی خطوط دوچرخه سواری سرزنده، بهترین گزینه انتخاب گردیده و در نهایت پیشنهاداتی کلی و قابل تعمیم در خصوص جانمایی خطوط دوچرخه و همچنین راهکارهای توسعه دوچرخه سواری در شهرها ارایه می گردد.

کلیدواژه ها

خطوط دوچرخه سواری، سرزندگی، خیابان نظر اصفهان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.