معرفی انواع میراگرها و بررسی عملکرد آن ها در رفتار لرزه ای سازه های نامتقارن

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: پنجمین کنگره بین المللی عمران ، معماری و توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: ICSAU05_0087
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 672
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد آقاصفری

کارشناس ارشد مهندسی عمران - سازه، واحد تهران جنوب، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران,

چکیده

استفاده از روش های اتلاف انرژی زلزله یکی از راهکارهای کاهش آسیب های وارد بر سازه می باشد که در دهه های اخیر توجه بسیاری به آن شده و همراه با پیشرفت این روش ها، استفاده از این سیستم ها نیز رایج گشته است. یکی از این روش ها به کارگیری سیستم های اتلاف انرژی غیرفعال می باشد که میراگرها در این مجموعه قرار می گیرند. در این میان میراگرهای جاری شونده به علت رفتار مناسب بدون افت سختی و مقاومت، دامنه خستگی بالا، اطمینان از عملکرد و تمرکز رفتار غیرخطی ، عدم نیاز به نگهداری و بازدید، سهولت تعویض پس از خسارت ناشی از زلزله، در دسترس بودن مصالح و نداشتن تکنولوژی پیچیده ساخت، همواره مورد توجه قرار گرفته است. همچنین کنترل لرزه ای ساختمان های نامتقارن که علاوه بر حرکات جانبی به مانند سازه های منظم، رفتار پیچشی نیز دارند دارای اهمیت بیشتری بوده که این مسیله با تعبیه میراگرها در محل مناسب در این سازه ها امکان پذیر می باشد. در این مقاله به بررسی اثرات استفاده از میراگرها در ساختمان هایی با پلان نامتقارن پرداخته شده و مشاهده شد که پاسخ های مختلف سازه از قبیل برش پایه، پیچش و جابجایی نسبی طبقات در اثر استفاده از میراگر به مقدار قابل توجهی کاهش یافته است.

کلیدواژه ها

میراگرها، سیستم های اتلاف انرژی، پاسخ لرزه ای سازه، نامتقارن

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.