ارزیابی مدیریت عرضه حرکات وسایل نقلیه در تقاطع ها و تغییر جهت معابر شهری بر شاخص های ترافیکی و ایمنی (مطالعه موردی: شبکه مرکزی قزوین)

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: پنجمین کنگره بین المللی عمران ، معماری و توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: ICSAU05_0086
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 428
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی تاجرباشی

دانشجویی کارشناسی ارشد عمران گرایش راه و ترابری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجان،ایران-

کامران زندی

عضو هیات علمی گروه مهندسی عمران، واحد قزوین، دانشگاه آزاد اسلامی واحدقزوین،

چکیده

حمل و نقل یکی از ضروری ترین نیازهای جامعه امروز می باشد و کاهش زمان سفر به دلیل اهمیت روز افزون زمان در جوامع مدرن امری ضروری می باشد. بخش زیادی از زمان در طول سفرهای درون شهری مردم در کلان شهرها، به علت کندی عبور و مرور اتلاف می گردد. یکی از عوامل کندی عبور و مرور، مدیریت عرضه حرکات وسایل نقلیه در تقاطع ها و تغییر جهت معابر شهری می باشند، که اگر به درستی طراحی و کنترل نگردند، باعث افزایش تاخیر، افزایش زمان سفر، کاهش ایمنی و افزایش آلودگی هوا می شوند. در این تحقیق با استفاده از کالیبراسیون نرم افزار شبیه ساز ترافیکی و داده های ترافیکی مرکز کنترل ترافیک شهرداری قزوین، به بررسی نقش پارامترهای مختلف در مدیریت عرضه حرکات وسایل نقلیه در تقاطع ها و تغییر جهت معابر شهری پرداخته خواهد شد. موضوع شبیه سازی تقاطعات و شبکه معابر به منظور ارایه بهترین طرح هندسی ،کنترل تقاطع ، جداسازی حرکات در تقاطع ها و تغییر جهت حرکت معابر به منظور افزایش گذردهی و جلوگیری از پس زدگی جریان در ساعات اوج ترافیک روز همواره به عنوان موضوعی مهم در حوزه علم ترافیک مطرح می باشد. در این پژوهش شبکه مرکزی شهر قزوین مورد مطالعه وارزیابی قرار گرفته است . در همین راستا مطالعه حاضر با توجه به اطلاعات مرکز کنترل ترافیک شهرداری قزوین، با مدل سازی به وسیله شبیه سازی جریان ترافیک، ضمن بررسی شاخص هایی هم چون حجم ترافیکی، میزان تولید آلاینده های هوا، میزان مصرف سوخت، زمان سفر یک ارزیابی ایمنی و ترافیکی از سناریوهای قابل اجرا اریه کرده است

کلیدواژه ها

شبیه سازی جریان ترافیک، شاخص ترافیکی، ایمنی، تقاطع، شبکه مرکزی شهر قزوین

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.