مقایسه تربیت شهروندی در عصر جهانی شدن

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی روانشناسی،مشاوره، تعلیم و تربیت
  • کد COI اختصاصی: ICPCE01_480
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 364
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سکینه محبی امین

عضو هییت علمی دانشگاه حکیم سبزواری

سمانه صفا

گروه علوم تربیتی،واحد سبزوار،دانشگاه آزاد اسلامی،سبزوار ، ایران

مژگان محمودی باغخیراتی

گروه علوم تربیتی،واحد سبزوار،دانشگاه آزاد اسلامی،سبزوار ، ایران

چکیده

یکی از مباحث مهم امروز جهان حقوق شهروندی و تربیت شهروندی است. مباحث شهروندی بهشکل امروزی سابقه تاریخی ندارد، ولی باید اعتراف کرد که طی قرن اخیر مطالب و مباحث آن رشدفزایندهای داشته است. باید گفت که شاید طرح بحث شهروندی از دیدگاه نهج البلاغه و نظرهایحضرت علی (ع) بهترین شیوه در دستیابی به این حوزه است؛ زیرا نهج البلاغه درحکم برادر قرآنکریم و حضرت علی (ع) از آگاه ترین شخصیت ها به اسلام بعد از پیامبر است. کلیدی ترین عنصر توسعهیک جامعه، شهروندان آن جامعه هستند و باید به گونه ای تربیت شوند که از دانش، نگرش و مهارتهایگوناگون برخوردار باشند. این نوع تربیت، مستلزم استفاده از کلیه ظرفیت ها و امکانات موجود در بخشنظام آموزش و برنامه درسی جامعه است. ازآنجا که فلسفه اصلی شکل گیری مدارس و دانشگاه ها، تربیتشهروندانی مولد و فعال برای جامعه است، لذا طراحی آموزش و برنامه های درسی مناسب برای تحققاهداف تربیت شهروندی یک ضرورت اساسی است.

کلیدواژه ها

مدیریت شهروندی، حقوق شهروندی، تربیت شهروندی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.