اثربخشی طرحواره درمانی در کاهش اضطراب در زنان دارای تعارضات زناشویی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی روانشناسی،مشاوره، تعلیم و تربیت
  • کد COI اختصاصی: ICPCE01_322
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 609
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نازنین اسماعیل زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی دانشگاه آزاد اسلامی، واحد بهشهر

مجید پورفرج عمران

هییت علمی دانشگاه آزاد اسلامی، واحد بهشهر

چکیده

پژوهش حاضر با هدف تعیین اثر بخشی طرحواره های درمانی بر کاهش اضطراب زنان دارای تعارضات زناشوییانجام گردیده است. در این پژوهش از روش شبه آزمایشی (پیش آزمون، پس آزمون با گروه کنترل) استفادهشده است. جامعه آماری این تحقیق، کلیه زنان دارای تعارضات زناشویی تشکیل میدهند که به کلینیک هایمشاوره و خانواده درمانی سطح شهر رشت (سال 1395) مراجعه نموده اند، روش نمونه گیری در این پژوهش ازنوع تصادفی بود. بدین صورت که در این پژوهش 70 نفر از زنان متاهل واجد شرایط (افرادی که نمرات آنها درمقیاس تعارض زناشویی بالا بود) پژوهش انتخاب شدند و پرسشنامه اضطراب به عنوان پیش آزمون روی انهااجرا گردید. سپس 30 نفر از کسانیکه کمترین نمره را به دست اوردهاند بصورت تصادفی در دو گروه 15 نفرهازمایش وکنترل جایگزین شدند. گروه آزمایش، آموزش طرحواره درمانی را در 8 جلسه دریافت کرد درحالیکهگروه کنترل هیچگونه آموزشی دریافت نکرده است. سپس از هر دو گروه پس آزمون گرفته شد تا نتایج دوگروه با هم مقایسه شود. ابزار جمع اوری اطلاعات پرسشنامه اضطراب بوده است. در پژوهش حاضر برایآزمون فرضیه ها از آزمون تحلیل کوواریانس استفاده شد. که یافته ها نشان داد آموزش طرحواره های درمانی برکاهش اضطراب (سطح معناداری: 000 / 0؛ ضریب تاثیر: 479 / 0) زنان دارای تعارضات زناشویی موثر بوده است.

کلیدواژه ها

طرحواره درمانی، زنان دارای تعارض زناشویی، اضطراب

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.