پیاده سازی و مقایسه دو روش تجربی جهت محاسبه منحنی MTF در اسکنرهای CT

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: شانزدهمین کنفرانس مهندسی پزشکی ایران
  • کد COI اختصاصی: ICBME16_070
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1434
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدمصطفی اکبری

مهندسی پرتوپزشکی، دانشکده مهندسی هسته ای، دانشگاه شهید بهشتی

محمدرضا آی

استادیار گروه مهندسی پزشکی و فیزیک پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران

علیرضا کمالی اصل

استادیار دانشکده مهندسی هسته ای، دانشگاه شهید بهشتی

حسین قدیری

مرکز تحقیقات علوم و تحقیقات در پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران

چکیده

در این تحقیق دو روش تجربی برای محاسبه MTF پیاده سازی و مقایسه شده است. برای انجام محاسبات در این روش فانتومی، از جنس پلکسی گلاس که شامل بخشهای رزولوشن با فرکانس های مکانی 3 ،4 ، 5 ، 6 ، 7 و 8.5 Ip/cm می باشد و هر بخش از 5 شیار تشکیل شده استفاده شده است. فانتوم مورد نظر توسط اسکنر GE Light Speed Plus و تحت شرایط ولتاژ تیوپ 120kVp و جریان 400mAs و در ضخامت اسلایس 5mm اسکن شده و تصاویر بدست آمده از آن برای محاسبه MTF دراین دو روش استفاده شده اند. نتایج حاصل از این دو روش برای اسکنرهای مختلف دستگاه CT درمدهای مختلف اسکن و ضخامتهای اسلایس متفاوت مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفتند و نتایج حاصل با مقادیر داده شده در اطلاعات کارخانه سازنده دستگاه مقایسه و بررسی شده اند که بیانگر هماهنگی خوبی بین نتایج و مقادیر ارائه شده میباشد.

کلیدواژه ها

توموگرافی کامپیوتری، منحنی MTF، روش SD، روش اکسترمم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.