بررسی توزیع دز سیستم طراحی درمان دستگاه کبالت 60 با استفاده از فیلم رادیوکرومیک و شبیه سازی مونت کارلو

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: شانزدهمین کنفرانس مهندسی پزشکی ایران
  • کد COI اختصاصی: ICBME16_069
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2756
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

میکائیل ملازاده

دانشجوی کارشناسی ارشد فیزیک پزشکی، گروه فیزیک و مهندسی پزشکی دانشگاه ع

محمود اله وردی

دانشیار گروه فیزیک پزشکی، گروه فیزیک و مهندسی پزشکی، دانشگاه علوم پزش

طیب الهویردی پورفلاح

استادیار گروه بیوفیزیک و بیوشیمی، دانشگاه علوم پزشکی مازندران ساری، ا

نادر ریاحی عالم

استادیار گروه بیوفیزیک و بیوشیمی، دانشگاه علوم پزشکی مازندران ساری، ا

چکیده

این مطالعه بمنظور ارزیابی پارامترهای دزیمتریک TPS همچون منحنی های PDD، بیم پروفایل های جانبی و منحنی های آیزودز، که در فانتوم آب با استفاده ا ز فیلم رادیوکرومیک EBT و شبیه سازی مونت کارلو (EGSsnre) انجام شده ، طراحی گردیده است. اسکنر Microtek بعنوان سیستم دیجیتایزکننده فیلم انتخاب شد. که پاسخ فیلم در کانال قرمز استخراج و برای آنالیز استفاده شد. منحنی کالیبراسیون فیلم با بکارگیری تکه های فیلم پرتودهی شده با دزهای مشخص استخراج گردید. فیلم درون فانتوم به موازات محور مرکزی بسیم جایگذاری و در شرایط استاندارد (10×10cm3 FS= و SSD=80cm ) با بسیم کبالت -60 تحت تابش قرار گرفت. کد مونت کارلوی BEAMnrc برای شبیه سازیها استفاده شد و فانتوم با کد DOSXYZnrc بصورت voxel – based مدولینگ شد. جهت محاسبه توزیع دز، تصویر CT تهیه شده از فانتوم به TPS(RtDosePlan) وارد شده و اطلاعات لازم استخراج گردید. اختلافات کمی بین توزیع دز محاسبه شده و اندازه گیری شده با استفاده از DD و DTA بترتیب با تولرانس دز 3% و فاصله تا توافق 3mm آنالیز شدند. در مقایسه با توزیع های دز حاصل از اندازه گیری های فیلم و شبیه سازی ها، توافق خوبی مابین آنها و توزیع دز TPS یافت شد (درون DD=3% و DTA=3mm) نتایج ما نشان می دهند که فیلم EBT و شبیه سازی مونت کارلو ابزارهای مناسبی برای ارزیابی دو بعدی توزیع دز در سیستمهای طراحی درمان هستند.

کلیدواژه ها

اسکنر مسطح، توزیع دز TPS، کد BEAMmrc ، فیلم رادیو کرومیک EBT.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.