مقایسه اعتیاد به اینترنت، سلامت روان و ویژگی های شخصیتی در دانش آموزان دختر و پسر مقطع متوسطه شهرستان گرگان

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی روانشناسی،مشاوره، تعلیم و تربیت
  • کد COI اختصاصی: ICPCE01_191
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 284
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

معصومه بهرامی

کارشناسی ارشد سنجش و اندازه گیری، دانشگاه علامه طباطبایی

زهرا امام وردی

کارشناسی روانشناسی عمومی، دانشگاه پیام نور واحد گرگان

طاهره جباری

کارشناسی ارشد مشاوره مدرسه، دانشگاه علامه طباطبایی

چکیده

هدف: از پژوهش حاضر مقایسه اعتیاد به اینترنت، سلامت روان و ویژگی های شخصیتی در دانش آموزان دختر و پسر مقطعمتوسطه شهرستان گرگان بوده است. طرح پژوهش، توصیفی از نوع مقایسه ای است.روش: جامعه آماری این پژوهش کلیه دانش آموزان دختر و پسر متوسطه شهرستان گرگان است که از بین آنها320 (170 دختر، 150 پسر) نفر به روش نمونه گیری تصادفی در دسترس انتخاب شدند. جهت جمع آوری داده ها از پرسشنامههای اعتیاد به اینترنت یانگ (IAT)، سلامت روان (G.H.Q-28) و ویژگی های شخصیتی (NEO-FFI) استفاده شد.یافته ها: نتایج نشان می دهد که بین دانش آموزان دختر و پسر در سه متغیر اعتیاد به اینترنت (p=0/01)، سلامت روان(p=0/005) و ویژگی شخصیتی (p=0/0001) تفاوت معنی دارد. همچنین نتایج حاصل نشان داد که اعتیاد به اینترنتبین دانش آموزان دختر و پسر در خرده مقیاس های استفاده مفرط و غفلت از زندگی اجتماعی (p=0/01) و متغیر اهمالکاری (p=0/0001) تفاوت معنی دار وجود دارد. تفاوت بین دو گروه دانش آموزان دختر و پسر با توجه به خرده مقیاس هایسلامت روان (افسردگی، اضطراب و علایم جسمانی) معنادار نیست. و در نهایت ویژگی های شخصیتی بین دانش آموزان دخترو پسر در خرده مقیاس های برونگرایی (p=0/005) و وجدان (p=0/0001) تفاوت معنادار وجود دارد.

کلیدواژه ها

اعتیاد به اینترنت، سلامت روان، ویژگی های شخصیتی، دانش آموزان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.