تحلیل محتوای کتاب هدیه های آسمان پایه ی پنجم ابتدایی از منظر فعال و غیر فعال بودن محتوا براساس روش ویلیام رومی درسال تحصیلی 96 - 95

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی روانشناسی،مشاوره، تعلیم و تربیت
  • کد COI اختصاصی: ICPCE01_129
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1470
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

یگانه نورالدهریزدی

دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی درسی دانشگاه پیام نور تفت

منصور دهقان منشادی

عضو هیات علمی دانشگاه فرهنگیان

چکیده

نظام آموزش و پرورش کشور برای روزآمد کردن کتاب های درسی نیازمند بازنگری کارشناسی شده در محتوای کتاب ها است.کتاب های هدیه های آسمان به این دلیل که بر بینش، تفکر و اعتقادات دانش آموزان تاثیر مستقیم می گذارند، مستلزمبازاندیشی و بازآفرینی است تا متن، پرسش و تصاویر به نحوی ارایه شوند که دانش آموز را فعالانه درگیر کرده و او را به سویتفکر انتقادی سوق دهند. هدف از پژوهش حاضر که در زمره پژوهش های کیفی- تحلیلی هست، تحلیل محتوای کتاب هدیه های آسمان پایه پنجم ابتدایی (متن، پرسش ها و تصاویر) از منظر فعال و غیر فعال بودن بر اساس روش ویلیام رومی در سالتحصیلی 96 - 95 بوده است. جامعه مورد مطالعه در این پژوهش، کتاب هدیه های آسمان پایه ی پنجم ابتدایی می باشد کهبخش هایی از آن از طریق نمونه گیری تصادفی انتخاب شد. ابزار گردآوری اطلاعات، سیاهه ی تحلیل مبتنی بر روش ویلیامرومی است که بر اساس مبانی نظری تهیه و روایی آن توسط متخصصان علوم تربیتی تایید شده است. نتایج به دست آمدهنشان می دهد که متن کتاب هدیه های آسمان پایه پنجم ابتدایی با ضریب درگیری 05 / 0 ، غیر پویاست و بیشتر به بیانحقایق و ارایه اطلاعات می پردازد. ضریب درگیری 5 / 1 برای پرسش ها نشان می دهد که پرسش ها به روش فعال طرح شدهاند و در نتیجه زمینه را برای یادگیری فعال فراهم می کنند. تصاویر کتاب هدیه های آسمان پایه پنجم ابتدایی با ضریبدرگیری 33 / 0 به شکل غیر فعالند. بنابراین، متن و تصاویر کتاب هدیه های آسمان پایه ی پنجم ابتدایی چاپ 1395 به روشغیرفعال و پرسش ها ی کتاب به روش فعال تدوین شده اند.

کلیدواژه ها

پایه ی پنجم ابتدایی، تحلیل محتوا، فعال و غیر فعال، ویلیام رومی، هدیه های آسمان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.