آنالیز ایرادهای موتور و انتخاب اقدام کیفیتی بهینه به کمک روش AHP پیاده سازی مدل در شرکت ایران خودرو

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: دهمین همایش بین المللی موتورهای درونسوز
  • کد COI اختصاصی: ICICE10_215
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 640
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدامیرحسین سیادتی

کارشناس ارشد مهندسی صنایع شرکت تحقیق، طراحی و تولید موتور IPCO

بهرام برادران

دانشجوی کارشناسی ارشد طراحی موتورهای احتراق داخلی دانشگاه علمی کاربردی ایرانخودرو

مهدی بالو

مدیریت مهندسی شرکت تحقیق، طراحی و تولید موتور IPCO

محمد فریدی

اداره کل مهندسی فرآیند شرکت تحقیق، طراحی و تولید موتور IPCO

چکیده

نگاه صنعت نوین به ایرادهای یک سیستم، نگاهی فرصت طلبانه می باشد. بگونهای که نقاط ضعف هر سیستم با ریشه یابی و تجزیه و تحلیل ایرادهای به وجود آمده قابل شناسایی است. صنایع خودروسازی ایران به عنوان بخش عظیمی از صنعت کشور نیازمند ارتقا کیفیتی جامع، یکپارچه و مستمر محصولات خود میباشند. یکی از الزامات اساسی بهبود کیفیت محصول، شناخت دقیق ایرادهای محصول و ارایه اقدامات کیفیتی موثر برای آن است. در این پژوهش سعی شده است نمونه ایرادهای موتوری با در نظر گرفتن اثر ایرادها برروی محصول نهایی ( خودرو) دستهبندی گردند که شامل چهار دستهی نشتی، صدای اضافی، کارکرد بد موتور و لرزش میشود با استفاده از تکنیکهای آنالیز ایراد، تحلیل فنی و کارشناسی ایراد انجام و اقدامات کیفیتی ارایه شدهاست. در نهایت با دسته بندی اقدامات کیفیتی شامل اقدامات پیشگیرانه، تشخیصی و راهکارهای رفع ایراد و استفاده از تحلیل سلسله مراتبی( (1AHP، انتخاب بهترین اقدام کیفی میسر گردید. به نحویکه برای هریک از اقدامات کیفیتی شاخصهایی از جمله هزینه، زمان، اثربخشی و اجرایی بودن با وزندهی کارشناسی، بکار برده شد تا بتوان با دیدی همه جانبه تصمیم گیری کیفی بهینه ایی اتخاذ نمود . شاخصهای مذکور بر اساس محدودیت منابع (مانند هزینه و زمان) و انتظارت مدیریتی (اثربخشی و قابلیت اجرایی ) انتخاب شدهاند که لزوما در راستای همدیگر نیستند . پیاده سازی رویه طراحی شده برای یکی از ایرادات موتوری، به همراه تحلیل حساسیت های مربوطه، جهت مطالعه ی موردی در این مقاله بررسی و نتایج بهینه بدست آمده ارایه شده است.

کلیدواژه ها

ایرادهای موتوری، تکنیک های آنالیز، تصمیم گیری چند شاخصه، تحلیل سلسله مراتبی، اولویت بندی اقدامات کیفیتی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.