بررسی نو بنیادگرایی اسلامی در ناحیه جنوب شرق ایران، بر اساس نظریه پخش

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: نهمین کنگره انجمن ژئوپلیتیک ایران و اولین همایش انجمن جغرافیا و برنامه ریزی مناطق مرزی ایران
  • کد COI اختصاصی: GEOPOLITICS09_129
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 560
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

یدالله کریمی پور

استاد جغرافیای سیاسی دانشگاه خوارزمی

عطاالله عبدی

استادیار جغرافیای سیاسی دانشگاه خوارزمی

مراد کاویانی راد

دانشیار جغرافیای سیاسی دانشگاه خوارزمی

مریم رحمنی

دانشجوی دکتری جغرافیای سیاسی دانشگاه خوارزمی،

چکیده

امروزه نوبنیادگرایی اسلامی تنها بعد نظری ندارد؛ بلکه در پهنه عمل آثار بسیار بر امنیت منطقه ای و جهانی به جا گذاشته است. با توجه به اثرگذاری زیاد این پدیده و شبکه ای شدن آن در پهنه جهانی و تاثیری که بر امنیت و روابط منطقه ا ی و جهانی کشورمان دارد، بررسی چگونگی بازتاب این گفتمان در مناطق مختلف کشور و شناخت نقاط آسیبپذیر در برابر آن 7 امری ضروری می نماید. لذا، در این پژوهش به بررسی چگونگی پخش این پدیده در ناحیه جنوب شرق ا یران که تحولات اخیر آن در ارتباط با این گفتمان بوده، می پردازیم. از آنجا که هر نوع بررسی و تحلیل نظری اگر در قالب و چارچوب یک تیوری و نظریه انجام پذیرد، فایده مندی درازمدت آن تحلیل را به دنبال خواهد داشت، این نوشتار بر آن است که توانمند ی نظریه پخش را از باب تطبیق نظریه بر مورد، در تحلیل بازتاب گفتمان نوبنیادگرایی اسلامی بر ناحیه جنوب شرق ایران، مورد آزمون قرار دهد. سوال پژوهش این است که آیا گفتمان نوبنیادگرایی اسلامی، بر ناحیه جنوب شرق ایران تاثیر داشته یا خیر و در صورت مثبت بودن پاسخ، آیا بر اساس تیوری پخش می توان آنرا نشان داد فرضیه پژوهش هم ا ین است که اولا:نوبنیادگرایی اسلامی بر ناحیه جنوب شرق ایران تاثیرگذار بوده است و ثانیا: نظریه پخش چ ارچوب نظر ی مناسب ی برا ی بررسی میزان و نحوه تاثیرگذاری نوبنیادگرایی اسلامی بر ناحیه جنوب شرق ایران است و به خوبی می تواند ا ین مسیله را تبیین کند.

کلیدواژه ها

نوبنیادگرایی اسلامی، پخش، ناحیه جنوب شرق ایران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.