کارکرد ژیوپلیتیک بلوچستان در مناسبات ایران و پاکستان
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: نهمین کنگره انجمن ژئوپلیتیک ایران و اولین همایش انجمن جغرافیا و برنامه ریزی مناطق مرزی ایران
- کد COI اختصاصی: GEOPOLITICS09_125
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 682
نویسندگان
گروه جغرافیای سیاسی، دانشکده علوم جغرافیایی، دانشگاه خوارزمی تهران
دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیای سیاسی دانشگاه خوارزمی
چکیده
بلوچستان به عنوان سرزمین و سرای سکونت بلوچها با وسعت و شمارجمعیت ناهمگنی میان سه کشور پاکستان، ا یران و افغانستان قرار گرفته است. بلوچها در هر سه کشور از نظر فرهنگی، قومی و مذهبی گروه اقلیت به شمار میروند و هر بخش از آنها در ارتباط با حکومت مرکزی تجربیات متفاوتی را آزموده اند. از دیگر سو، نواحی بلوچ نش ین هر سه کشور از منظر موقعیت و منزلت ژیوپلتیک در گستره ملی، کارکرد ناهمسانی داشته اند. جدای از افغانستان که هنوز در دوران گذار دولت -ملت سازی به سر می برد، نواحی بلوچ نشین دوکشور دیگر به علت ویژگی های ژیوپلیتیکی زمینههای بحران زایی و ناامنی زیادی دارند. چنین شاخصه هایی در شکل گیری مناسبات فضایی امنیت محور ایران و پاکستان، نقش تعیینکنندهای داشته- اند. با وجود این رویدادهای ژیوپلیتیک و ژیواکونومیک دو دهه گذشته از اثرگذاری مولفه های نو و بازیگران جدید منطقه ای و فرامنطقه ای در مناسبات منطقه یادشده حکایت می کند. بلوچستان به عنوان کانون این تحولات برا ی ایران و پاکستان فرصت ها و تهدیداتی دارد که مناسبات دو کشور را متاثر خواهد کرد، به طوری که از این پس مسایل اقتصادی دستور جلسه عمده مذاکرات آن دو خواهد بودکلیدواژه ها
ژیوپلیتیک، بلوچستان، ایران و پاکستانمقالات مرتبط جدید
- حکمرانی دریایی ایران به عنوان یک سیستم پیچیده: تحلیل جغرافیای سیاسی با رویکرد هوش مصنوعی و هوش مکانی
- تبیین سناریوهای آینده تقسیمات استان تهران
- آسیبشناسی حمل و نقل و مدیریت ترافیک در شهرداری های نوظهور ایران
- معایب و مشکلات برنامهریزی و سیاست گذاری حوزه فرهنگ شهری در ایران
- سیاست گذاری بهینه در حوزه ترافیک شهری با استفاده از تکنولوژی های هوش مصنوعی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.