برنامه ریزی گردشگری روستایی شهرستان مرزی پاوه بر اساس مدل راهبردی سوات

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: نهمین کنگره انجمن ژئوپلیتیک ایران و اولین همایش انجمن جغرافیا و برنامه ریزی مناطق مرزی ایران
  • کد COI اختصاصی: GEOPOLITICS09_124
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 531
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیروس قنبری

استادیار جغرافیا و برنامه ریزی روستایی، دانشگاه سیستان و بلوچستان

جعفر کریمی

دانشجوی دکتری جغرافیا و برنامه ریزی روستایی دانشگاه پیام نور تهران،

عبدالغفور حوت

دانشجوی دکتری جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه آزاد اسلامی چابهار

چکیده

در دنیای کنونی، جوامع به دنبال راهکارهای کم هزینه جهت وصول به درآمد بالا می باشند که گردشگری میتواند با برنامه-ریزی دقیق و راهبردی به این هدف برسند. در این میان، یکی از انواع گردشگری که می تواند سود سرشاری را برا ی جوامع محلی، بومی و کل منطقه ایجاد نماید، گردشگری روستایی به خصوص در مناطق با ظرفیت بالا میباشد. تحقیق حاضر ، بر اساس روشی تحلیلی توصیفی و بهره گیری از داده های حاصل از پرسش نامه و استفاده از منابع موجود در ا ین زمینه و در - چهارچوب مدل SWOT به تدوین استراتژی توسعه گردشگری روستایی شهرستان پاوه اقدام شده است. نتا یج بیانگر آن بودند که وجود چشم اندازهای زیبای طبیعی با بهره مندی از جذابیت هایی در زمینه های کوهستان، چشمه و موارد دیگر با امتیاز وزنی 4, 0.54 در رده اول نقاط قوت، عدم وجود برنامه ریزی و سرمایه گذاریه ای دولتی در این ناحیه، ضعف مد یریت و فقدان ثبات در آن و نامناسب بودن و عدم کفایت تسهیلات بهداشتی، خدماتی، تسهیلات و تجهیزات اقامتی و رفاهی با امتیاز وزنی 0.36 در جایگاه نخست، ضعف ها، ایجاد اشتغال و فرصت کارافرینی برای منطقه و کشور با امتیاز وزن ی 0.46 بالاترین امتیاز وزنی را داشته و در مرتبه اول، فرصت های موجود و پایین بودن سطح بهداشت و کمبود خدماترسانی درمانی با امتیاز وزنی 0.50 در جایگاه نخست تهدیدها قرار دارد. مهم ترین راهبرد در این زمینه، بهره برداری و برنامه ریزی بخش خصوصی و دولتی از جذابیت های متنوع گردشگری روستایی در راستای ایجاد اشتغال و توسعه هر چه بیشتر در شهرستان پاوه می باشد که میتواند زمینه ساز توسعه محلی و ملی را سبب گردد

کلیدواژه ها

گردشگری، روستایی، شهرستان پاوه، استراتژی، توسعه، .SWOT

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.