بررسی مناسبات قومی مذهبی در شهرهای مرزی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: نهمین کنگره انجمن ژئوپلیتیک ایران و اولین همایش انجمن جغرافیا و برنامه ریزی مناطق مرزی ایران
  • کد COI اختصاصی: GEOPOLITICS09_082
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 362
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جواد شفیعی

فوق لیسانس اطلاعات و حفاظت اطلاعات

چکیده

ایران با داشتن مرزهای طولانی با همسایگان، دارای موقعیت خاصی در منطقه می باشد و وجود س یستم ها ی حکومتی گوناگون سبب حساسیت اداره مرزهای کشورمان شده است. مرز، خط حایلی است که قلمروی حاکم یتی کشورها را از هم جدا می کند. در دو طرف مرز، مردمانی با فرهنگ و مذهب مشترک زندگی می کنند و بواسطه همین خط حا یل و تفاوت قوانین حاکم بر کشورها ارتباط آنها در شهرهای مرزی پس از انجام یک سری تشریفات خاص انجام م ی پذ یرد. به دلیل استقرار بخش مهمی از جمعیت اقوام ایرانی در شهرهای مرزی، رابطه اقوام ایرانی و امنیت مرزها از اهمیت خاصی برخورداراست. تدوین سیاست های هویتی فراگیر همیشه تضمین کننده مشارکت اقوام مرزنشین ایران بوده تا به جای تقابل با هویت ملی، تعامل با آن را مورد اهتمام قرار دهند. از اینرو، پرهیز از هرگونه افراطگرایی در مباحث مذهب و قومیت امری ضروری ونیازمند بررسی محققانه تنوع قومی مذهبی اجتماعی در ایران و ایجاد راه های منطقی برای بهرهگیری از این تنوع در جهت اعتلاء و پیشگیری از تبدیل آن به تهدید، مانع و مشکل در مسیر پیشرفت، ثبات و امنیت می باشد . پیگیری این هدف با توجه به جنگ و درگیری و برخی تحرکات و اقدامات ضدامنیتی در اطراف مرزهای ایران، حفظ، تداوم و ارتقای همبستگی و وحدت ملی همواره به عنوان یک هدف استراتژیک مورد توجه بوده است. هدف این مطالعه، تجزیه و تحلیل مناسبات قومی -مذهبی در شهرهای مرزی و ارایه راهکارهای اجرایی جهت افزایش همگرایی در شهرهای مرزی است. تا بتوان یم از فرصت ها ی موجود جهت ارتقاء ایران اسلامی، در تمامی زمینه های الهی تقویت و تحکیم بورزیم

کلیدواژه ها

سیاست قومی، امنیت ملی، انسجام و همبستگی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.