تحلیل عوامل موثر بر مشارکت اجتماعی شهروندان در بازآفرینی بافت های فرسوده شهری مطالعه موردی: محله باباییان شهر زاهدان

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: نهمین کنگره انجمن ژئوپلیتیک ایران و اولین همایش انجمن جغرافیا و برنامه ریزی مناطق مرزی ایران
  • کد COI اختصاصی: GEOPOLITICS09_059
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 629
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمیدرضا رخشانی نسب

استادیار جغرافیا و برنامه ریزی شهری دانشگاه سیستان و بلوچستان

محمدرضا پودینه

استادیار جغرافیای طبیعی و اقلیم شناسی دانشگاه سیستان و بلوچستان

حامد ارشد

کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری

شعیب کهرازه

کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری

چکیده

توسعه برونزای شهری و عدم توجه به توسعه درونزا، منجر به شکست سیاستهای توسعه شهرها شد . در دهه ها ی اخیر ، مکاتب مختلف به دنبال راه حل مشکلات شهری با تاکید بر توسعه درونزا بودند. بازآفرینی شهری یکی از مکاتبی میباشد که در این زمینه با مشارکت مردمی سعی در حل مسایل شهری به خصوص بافت های فرسوده شهر ی دارد. بنابرا ین هدف از انجام این پژوهش، سنجش نقش عوامل مختلف اجتماعی، اقتصاد ی، کالبد ی و فرهنگ ی بر مشارکت در بازآفر ینی بافت فرسوده محله باباییان شهر زاهدان است. پژوهش حاضر از نوع توصیفی تحلیلی بوده که از طر یق مطالعات کت ابخانه ای و - میدانی انجام شده است. جامعه آماری مورد مطالعه، شامل کلیه ساکنان محله باباییان شهر زاهدان می باشد . برا ی محاسبه حجم نمونه از فرمول کوکران استفاده شده که با استفاده از این فرمول 315 نفر برای تکمیل پرسشنامه انتخاب شدند. یافته های پژوهش حاکی از پایین بودن میانگین کلیه عواملی که در فوق اشاره شد عوامل اجتماع ی، اقتصاد ی و ... می باشد . می توان گفت محله ی باباییان زاهدان در سطح پایینی نسبت به این عوامل قرار دارد که در ا ین ب ین، عوامل فرهنگ ی با میانگین کلی 53.1 دارای پایین ترین میانگین و عوامل اجتماع ی با م یانگین 68.2 دارای بیشترین میانگین م ی باشند . همچنین، بیشترین تاثیرگذاری را بر روی مشارکت در بازآفرینی بافت فرسوده در درجه اول عوامل فرهنگی دارا می باشند که با سطح معناداری 000.0 و هم بستگی 298.0 رابطه مثبت و مستقیمی با مشارکت در بازآفرینی بافت فرسوده دارد و بعد از عوامل فرهنگی، عوامل کالبدی با سطح معناداری 001.0 و هم بستگی 241.0 دارای بیشترین تاثیرگذاری بر رو ی مشارکت در بازآفرینی بافت فرسوده می باشند.

کلیدواژه ها

بازآفرینی، بافت فرسوده، محله باباییان شهر زاهدان، مشارکت اجتماعی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.