مقایسه طرحواره های ناسازگار اولیه و شیوه های فرزندپروری در افراد با اختلال سلوک و افراد سالم

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: پنجمین کنگره علمی پژوهشی سراسری توسعه و ترویج علوم تربیتی و روانشناسی،جامعه شناسی و علوم فرهنگی اجتماعی ایران
  • کد COI اختصاصی: EPCONF05_018
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 467
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الناز جوانبخت

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه روانشناسی بالینی، واحد اردبیل، دانشگاه آزاد اسلامی، اردبیل، ایران

رضا کاظمی

گروه روانشناسی، واحد اردبیل، دانشگاه آزاد اسلامی، اردبیل، ایران

چکیده

هدف پژوهش حاضر مقایسه طرحواره های ناسازگار اولیه و شیوه های فرزندپروری بین نوجوانان دارای علایم اختلال سلوک و نوجوانان عادی می باشد. روش حاضر از نوع علی- مقایسه ای است. جامعه آماری این پژوهش را کلیه نوجوانان دختر پایه اول، دوم و سوم دبیرستان دارای علایم اختلال سلوک و کلیه نوجوانان عادی دختر پایه اول، دوم و سوم دبیرستان شهر اردبیل در سال تحصیلی 96- 95 تشکیل دادند به منظور انجام این پژوهش، 700 نفر از نوجوانان به روش نمونه گیری مرحله ای انتخاب و پس از اجرای آزمون تشخیصی اختلال سلوک از میان آن ها بصورت تصادفی تعداد 50 نوجوان دارای علایم اختلال سلوک و 50 نوجوان عادی انتخاب و مورد مطالعه قرار گرفتند. هر دو گروه پرسشنامه های طرحواره های ناسازگار اولیه و شیوه های فرزندپروری را تکمیل کردند. برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش تحلیل واریانس چند متغیره (MANOVA) استفاده شد. یافته ها نشان داد که بین نوجوانان دارای علایم اختلال سلوک و نوجوانان عادی از لحاظ ابعاد شیوه های فرزندپروری وابستگی شدید تفاوت معنی دار وجود دارد. با توجه به اینکه طرحواره های ناسازگار اولیه آسیب پذیری افراد را برای انواع مختلف بیماری های روانی ایجاد می کنند می توان با رویکرد مناسب از طرحواره ها و شیوه های فرزندپروری در پیشگیری، تشخیص و درمان اختلالات روانشناختی استفاده نمود.

کلیدواژه ها

طرحواره های ناسازگار اولیه، شیوه های فرزند پروری، اختلال سلوک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.