CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی جامعه شناسی نگرش جوانان به تاثیر عوامل اجتماعی و فرهنگی موثر در بالا رفتن سن ازدواج (مطالعه موردی شهرستان ارومیه )

عنوان مقاله: بررسی جامعه شناسی نگرش جوانان به تاثیر عوامل اجتماعی و فرهنگی موثر در بالا رفتن سن ازدواج (مطالعه موردی شهرستان ارومیه )
شناسه ملی مقاله: EPCONF05_009
منتشر شده در پنجمین کنگره علمی پژوهشی سراسری توسعه و ترویج علوم تربیتی و روانشناسی،جامعه شناسی و علوم فرهنگی اجتماعی ایران در سال 1396
مشخصات نویسندگان مقاله:

حمید محمدی - کارشناسی ارشد جامعه شناسی و تجزیه و تحلیل داده های اجتماعی
اسداله مالکی گمچی - کارشناسی ارشد روانشناسی عمومی و پژوهشگر معاونت اجتماعی نیروی انتظامی
هوشنگ فتاحی - کارشناسی ارشد جامعه شناسی
عبدالرضا سعادت - کارشناسی ارشد روانشناسی عمومی

خلاصه مقاله:
مقدمه: تشکیل خانواده از طریق ازدواج، در همه جوامع و ادیان آسمانی و بشری، نقش بسزایی در سلامت و بهداشت افراد و جامعه داشته، منشا زاد، ولد بقاء و تداوم نسل می باشد. با تحولات صورت گرفته در جوامع گوناگون، خانواده نیز دچار تحول و به معادله ای تجاری تبدیل و از فلسفه واقعی خود فاصله گرفته است. افزایش سن ازدواج و عدم تمایل به فرزندآوری در زوج های جوان، از جمله این تحولات و معضلات کنونی جامعه اسلامی ماست. هدف: هدف کلی این تحقیق بررسی جامعه شناختی مشکلات و تنگناهای ازدواج جوانان 20 تا 29 شهر ارومیه، شناختی دلایل و عوامل فرهنگی و اجتماعی موثر بر آن، همچنین بررسی عوامل و مسایلی است که موانع و مشکلات را برای ازدواج جوانان بوجود آورده و در سال های اخیر کاهش میزان ازدواج و تاخیر ازدواج را به دنبال داشته است. روش: روش تحقیق بکار گرفته شده در این پژوهش روش پیمایش Survey است. پس از تهیه ی نقشه ی اقدام تهیه ی پرسشنامه می کنیم و پرسشنامه را در اختیار پاسخگویان قرار می دهیم و در نهایت متغیرهای تحقیقی با استفاده از آزمون آلفای همبستگی مورد سنجش و ارزیابی قرار می گیرد. یافته ها: روند رو به افزایش جوانانی که ازدواجشان با تاخیر صورت می گیرد نگارنده را بر آن داشت تا به بررسی عواملی را که این پدیده را به صورت یک آسیب اجتماعی و معضل بزرگ پیش روی جوانان قرار داده بپردازد که بر این اساس به آزمون 5 فرضیه مطرح شده پرداخت و به این رسید که بین تحصیلات دختران، دینداری فرد، اشتغال فرد و پایگاه اجتماعی دختران با تاخیر در سن ازدواج رابطه معنی داری وجود دارد و اینکه بین درآمد خانواده فرد، تحصیلات پسران و پایگاه اجتماعی پسران رابطه معنی داری وجود ندارد.

کلمات کلیدی:
سن ازدواج، افزایش سن ازوداج، عوامل فرهنگی، سبک زندگی

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/733307/