اکوتوریسم سازگار با محیط زیست و نقش آن در توسعه پایدار
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: هفتمین همایش سراسری محیط زیست انرژی و منابع طبیعی پایدار
- کد COI اختصاصی: ECONF07_066
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 519
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد ارزیابی و آمایش سرزمین، دانشگاه بیرجند
دانشجوی کارشناسی ارشد ارزیابی و آمایش سرزمین، دانشگاه بیرجند
چکیده
گردشگری یکی از صنایع پردرآمد هزاره سوم محسوب میشود.به طوری که امروزه بسیاری از کشورهای جهان، درآمد قابل توجهی را با توسعه این صنعت کسب میکنند. اکوتوریسم به عنوان یکی از ابزارهای بااهمیت توسعه پایدار بین تمامی بخشهای صنعت گردشگری در حال رشد است و با حصول میلیاردها دلار درآمد به عنوان صنعتی واقعی و پرسود شناخته شده است. اگرچه گردشگری دارای اهمیت اقتصادی بسیار بالایی میباشد، درصورت عدم رعایت ملاحظات امکان تخریب زیست محیطی مکانهای توریستی به ویژه در بعد اکوتوریسم وجود دارد. لذا شناسایی راهکارهایی جهت کاهش تخریب زیست محیطی میتواند در تحقق توسعه پایدار اکوتوریسم موثر باشد. توسعه پایدار تعادلی را بین اقتصاد، سلامت جامعه و محیط برقرار میکند. اکوتوریسم نیز میتواند بهعنوان شکلی از توسعه پایدار عمل کند. توریسم پایدار با الهام گرفتن از تعریف توسعه پایدار، عبارت است از نوعی توریسم که نیازهای نسل حاضر را پاسخ دهد، بدون اینکه از ظرفیتهای مربوط به نسلهای آینده برای پاسخگویی به نیازهای خود مایه بگذارد. از این رو هدف از این مقاله معرفی اکوتوریسم و تاثیر فعالیتهای اکوتوریسم در حفاظت محیط زیست و توسعه پایدار و بررسی اصول اکوتوریسم پایدار است که با روش اسنادی و کتابخانهای به جمع آوری اطلاعات در این زمینه پرداخته شده است.کلیدواژه ها
اکوتوریسم، توسعه پایدار، مدیریت و برنامهریزی، منابع طبیعیمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد دوست دار محیطزیست بهعنوان جایگزین برای صنعت بستهبندی مواد غذایی
- مروری بر کاربرد چارچوبهای فلزی-آلی در جذب دیاکسید کربن
- کنترل بهینه یک مدل دینامیکی امکانات و تسهیلات گردشگری در جهت توسعه پایدار مبتنی بر تاثیرات عوامل محیطی
- بررسی موانع پیاده سازی استانداردهایISO با تاکید بر مدیریت سبز با استفاده از شبکههای عصبی عمیق کانولوشن
- استخراج رمزارز و چالش های آلودگی محیط زیست
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.