بیوگاز و تاثیر آن بر محیطزیست، اجتماع و اقتصاد

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: هفتمین همایش سراسری محیط زیست انرژی و منابع طبیعی پایدار
  • کد COI اختصاصی: ECONF07_032
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 560
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حامد مرادی

دانشجوی کارشناسی ارشد،گروه ماشینهای کشاورزی، دانشکده مهندسی و فناوری کشاورزی، دانشگاه تهران

شهلا حردانی

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته مکانیزاسیون کشاورزی، دانشگاه شهید چمران اهواز

حسین مبلی

استاد، گروه ماشینهای کشاورزی، دانشکده مهندسی و فناوری کشاورزی، دانشگاه تهران

چکیده

انرژی، بستر حرکتهای اقتصادی را تعیین میکند و به پیروی از آن حرکتهای اجتماعی، سیاسی و فرهنگی ملتها، جهت و شکل میگیرند در سالهای اخیر روند روبه رشد مصرف انرژی، پدیده بحران انرژی را در جهان به وجود آورده است. از طرفی، استفاده از سوختهای فسیلی به عنوان یک منبع انرژی عواقب زیست محیطی ناگوار خاص خود را به دنبال خواهد داشت. سالانه بیش از 400 میلیون تن ضایعات دامی و پسماندهای کشاورزی در کشور تولید میشود. به ازای هر نفر 400 گرم زباله در جهان تولید میشود که در ایران این رقم 700 گرم برای هر نفر میباشد یعنی 300 گرم بیشتر البته چنانکه ذکر شد تهرانی ها با جمعیتی نزدیک 12 میلیون نفر و تولید 900 گرم زباله در هرروز برای یک نفر یکهتاز بیشترین تولیدکنندگان زباله در جهان هستند. اکثر این زبالهها در صورت دفن در زمین بانفوذ آب باران به داخل دفنگاه علاوه بر آزادسازی متان در جو، شیرابه های خطرناک تولید میکنند. در اختیار گرفتن این گاز، که بیوگاز نام دارد، نه تنها مانع از انتشار متان در جو میشود بلکه موجب تامین انرژی قابل ملاحظه ای خواهد شد که میتواند در بخشهایی مانند تولید برق در نیروگاه های بیوگاز و یا مصارف پختوپز خانگی و روشنایی استفاده شود. فواید زیست محیطی مصرف بیوگاز شامل: کاهش زیانهای ناشی از مصرف سوختهای فسیلی به صورت ترکیبی با سوختهای زیستی، کاهش انتشار بارانهای اسیدی، کاهش انتشار نیتروژن اکسیدها، کاهش انتشار کربن و کاهش دیگر آلاینده ها میباشد. بنابراین فناوری بیوگاز دارای مزایای زیادی از جمله: کاهش هزینه های جمعآوری و بازیافت فاضلاب و پساب، ایجاد درآمد از طریق فروش انرژی و ....دارد.

کلیدواژه ها

سوخت های فسیلی، زیست محیطی، بیوگاز، ضایعات دامی، متان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.