تحلیل فضایی و مکان یابی کلانتری ها با استفاده از سیستم اطلاعات جغرافیایی (مطالعه موردی: شهر اصفهان)
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: دومین همایش بین المللی افق های نوین در مهندسی عمران، معماری و شهرسازی و مدیریت فرهنگی شهرها
- کد COI اختصاصی: DCONF02_226
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 542
نویسندگان
دانشجوی دکتری جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه اصفهان
کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه اصفهان
چکیده
داشتن محیطی امن و مناسب برای زندگی از ابتدایی و اساسی ترین نیازهای هر انسان محسوب می شود. گسترش سریع جمعیت کره زمین و به دنبال آن افزایش شهرنشینی، سبب تبدیل شدن نواحی و محلات شهری به محل برخورد تضادهای اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و قومی شده و زمینه های مساعدی را برای بروز ناهنجاری های شهری مانند جرم، جنایت و سرقت را فراهم کرده است. یکی از راه های مقابله با این گونه اعمال تسریع بخشیدن به حضور به موقع نیروهای انتظامی در محل های جرم خیز شهری است. این امر نیازمند شناسایی مستعد ارتکاب جرم و استقرار ماموریندر مکان های مناسب می باشد. در بنابراین، ابتدا محل ها و نواحی جرم خیز شهر اصفهان شناسایی شده است و سپس با استفاده از سیستم اطلاعات جغرافیایی یا GIS بهترین مکان ها برای استقرار کلانتری ها مشخص گردیده است. در این پژوهش پنج معیار برای مکان یابی کلانتری ها به کار رفته است، که شامل دسترسی به بزرگرا های شهری، دسترسی به معابر درجه یک شهری، فاصله از کلانتری های موجود، نزدیکی به نواحی جرم خیز شهر و نزدیکی به محل های پر تراکم جمعیتی می باشد. در نهایت اراضی شهر اصفهان بر حسب میزان مطلوبیت به پنج دسته عالی، خوب، متوسط، ضعیف و بسیار ضعیف برای استقرار کلانتری طبقه بندی شده است.کلیدواژه ها
امنیت شهری، کلانتری، سیستم اطلاعات جغرافیایی، اصفهانمقالات مرتبط جدید
- مهر تجدد بر پیشانی شهر تهران خیابان اسماعیل بزاز (مولوی)
- زنان در فضاهای بی دفاع شهری: تحلیل جامعه شناختی نقش فضاهای بی دفاع شهری در امنیت زنان (مورد مطالعه: محله تهرانپارس)
- بررسی علل نارضایتی شهروندان از عملکرد شهرداری ها نمونه موردی شهر جدید صدرا
- مطالعه موردی نقش مشارکت مردمی در بهسازی و نوسازی بافت فرسوده شهری
- ایدئولوژی آرمان شهر وشهرهای اکولوژیک (مطالعه ی موردی: شهرستان شوش)
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.