اندرکنش مهاربند هم محور با قاب خمشی در یک ساختمان با نامنظمی سختی در طبقات

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: دومین همایش بین المللی افق های نوین در مهندسی عمران، معماری و شهرسازی و مدیریت فرهنگی شهرها
  • کد COI اختصاصی: DCONF02_220
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 423
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسن نوروزیان دیوکلایی

دانشجوی کارشناسی ارشدعمران سازه، موسسه آموزش عالی علوم و فناوری آریان بابل

محمود مسگرپورامیری

دانشجوی کارشناسی ارشدعمران سازه، موسسه آموزش عالی علوم و فناوری آریان بابل

مجتبی مداحیان امیری

دانشجوی کارشناسی ارشد عمران سازه، موسسه آموزش عالی علوم و فناوری آریان بابل

سیدجعفر هاشمی دیوکلایی

دانشجوی کارشناسی ارشدعمران سازه، موسسه آموزش عالی علوم و فناوری آریان بابل

چکیده

امروزه به دلایل متعدد دیوارهای برشی بتن آرمه و فولادی به عنوان یک سیستم مقاوم در ساختمان های بلند به کرات مورد استفاده قرار می گیرد. به عنوان مثال از آنجایی که در قاب های صلب خمشی، تامین مقاومت در برابر جابجایی بخصوص در ساختمان های با ارتفاع زیاد، مشکل ساز خواهد بود، برای رفع این اشکال می توان از ترکیب قاب خمشی و مهاربند فولادی استفاده کرد. در این تحقیق به بررسی اندرکنش مهاربند هم محور با قاب خمشی پرداخته شده است. برای دستیابی به این هدف تعدادی قاب خمشی فولادی مهاربندی شده هم محور با طبقات متفاوت (10، 20 و 30 طبقه ) که بارگذاری جانبی آنها به دو روش استاتیکی معادل و دینامیکی طیفی و براساس آیین نامه طراحی ساختمان ها در برابر زلزله صورت گرفته، طراحی شده اند. این سازه ها طوری طراحی شدند که قاب خمشی توانایی مقابله با 25 درصد نیروی ناشی از زلزله و مهاربندها توانایی 100 درصد نیروی زلزله را دارا باشند. نامنظمی سختی طوری به سازه اعمال می شود که ارتفاع هر طبقه از سازه ها به مقدار 30، 60 و 100 درصد افزایش پیدا کرده یا به عبارتی سختی آن کاهش پیدا می کند. نتایج بدست آمده از این مطالعه حاکی از آن است که اندرکنش بین سیستم مهاربند هم محور با قاب خمشی در سیستم دوگانه در سازه های 10، 20 و 30 طبقه در حالت منظم سختی و در راستای X، سهم جذب برش قاب خمشی در طبقه ی آخر به ترتیب 88/5، 148 و 156 درصد و سهم جذب برش مهاربند در طبقه ی آخر به ترتیب 11/5، 48/2- و 56- درصد می شود. که مهاربند در سازه 20 و 30 طبقه ایجاد برش منفی می کند. با وارد شدن نامنظمی سختی به سازه های مورد نظر حداکثر تاثیر اندرکنش بین دو سیستم در طبقات آخر سازه ها می باشد و در طبقات میانی و پایینی این نامنظمی تاثیر جزیی دارد.

کلیدواژه ها

اندرکنش، سیستم دوگانه، مهاربند هم محور، قاب خمشی، نامنظمی سختی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.