بررسی طول بهینه مسلح کننده ژیوگرید در دیوارهای حایل تثبیت شده مکانیکی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: دومین همایش بین المللی افق های نوین در مهندسی عمران، معماری و شهرسازی و مدیریت فرهنگی شهرها
  • کد COI اختصاصی: DCONF02_195
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 480
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رسول قلیزاده

دانشجوی کارشناسی ارشد عمران زلزله، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شبستر، ایران

یاشار یثربی نیا

استادیار گروه عمران سازه، عضو هییت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شبستر، ایران

محمد لطفی

دانشجوی کارشناسی ارشد عمران مدیریت ساخت، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز، ایران

مسعود صادقیانپور حمامی

کارشناسی ارشد عمران سازه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مراغه، ایران

چکیده

یکی از مهمترین نوآوری های چند دهه اخیر در مهندسی عمران، خاک مسلح است که از ترکیب خاک و یک سری اجزای مسلح کننده بدست می آید. بر این اساس نیروهای رانشی در خاکریز به وسیله اصطکاک به عنصر تسلیح منتقل شده و با نیروی کششی ایجاد شده در این عناصر متعادل می گردد. این کار سبب می شود که با ازدیاد مقاومت کششی، بتوان از شیب هایی با زاویه بیشتری استفاده کرد. معمولا از سازه های خاکی مسلح جهت افزایش پایداری و کاهش مخاطرات و خرابی ها و اعمال بار بیشتر به شیب استفاده می شود. مساله اصلی در بحث طراحی خاک های مسلح کنترل تغییر شکل ها و جلوگیری از گسیختگی می باشد. برای این منظور روش های تجربی جهت کنترل تغییر شکل ها و گسیختگی سیستم خاک مسلح ارایه شده اند ولی وجود فرضیات ساده کننده در این روابط و عدم اطمینان از آنها مهندسین را مجبور به طراحی های محافظه کارانه و در نتیجه غیر اقتصادی می کند. در این مطالعه جهت بررسی دقیق سیستم خاک مسلح از روش المان محدود با حالت کرنش صفحه ای با استفاده از نرم افزار Plaxis2D، استفاده شد و با ایجاد تغییرات در طول و فاصله عمودی ژیوگریدها اثرات آن بر سیستم مورد بررسی قرار گرفت و در نهایت از بین نتایج حاصله بهترین طرح استخراج شد.

کلیدواژه ها

خاک مسلح، ژیوگرید، Plaxis2D، طرح بهینه، روش المان محدود

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.