بررسی عکس العمل 6 رقم توتن نسبت به ویروس وای سیب زمینی در شرایط گلخانه
- سال انتشار: 1387
- محل انتشار: سومین همایش منطقه ای یافته های پژوهشی کشاورزی و منابع طبیعی (غرب ایران)
- کد COI اختصاصی: RCANR03_058
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1501
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد بیماری شناسی گیاهی دانشکده علوم زراعی دانشگاه
استاد یار گروه گیاه پزشکی دانشکده علوم زراعی دانشگاه علوم کشاورزی و م
بخش گیاه پزشکی-مرکز تحقیقات آموزش تیرتاش مازندران بهشهر
چکیده
یکی از مهمترین ویروس های گیاهی که از پراکنش جهانی برخوردار است، ویروس وای سیب زمینی (Potato VirusY) است. آلودگی به این ویروس موجب کاهش کیفی وکمی توتون می گردد. هر ساله در ایران این ویروس باعث کاهش 100-10 درصدی توتون می گردد. به منظور دستیابی به منابع ژنتیکی مقاوم نسبت به ویروس وای سیب زمینی، 6 رقم توتون 2-187 Basma s.36 Erzeogovina،Basma و L16 ،Orumia205 و Zichna در شرایط گلخانه آزمایش شدند. این آزمایش در قالب طرح کاملاً تصادفی با 6 تیمار(رقم) در 10 تکرار انجام گرفت. حدود یک هفته پس از نشاء کاری 10 بوته از هر رقم به روش مصنوعی مایه زنی شد. برای انجام مایه زنی روی برگ ها پودر کربوراندوم پاشیده شد و سپس برگها به عصاره حاوی ویروس آغشته گردید. جهت ارزیابی و مقایسه ارقام توتون، علائم بیماری چهار هفته بعد مایه زنی بر اساس شاخص شدت بیماری یادداشت گردید. میانگین شاخص شدت بیماری از 11-1.8 متغییر بود. کمترین شاخص شدت بیماری مربوط به رقم Zichna و Orumia205 بود و بیشترین شاخص شدت بیماری مربوط به رقم L16 بود. در تمامی ارقام علائم از نوع موزاییک بوده، جز رقم L16 که علائم نکروتیک نشان داد. جهت تأیید وجود آلودگی، نمونه های متعددی از بوته های توتون تهیه شده و با روش داس الایزا مورد آزمایش قرار گرفتند. بالاترین غلظت ویروس در رقم های L16 و Basma s.36 ثبت گردید و کمترین غلظت ویروس هم در رقم های Zichna و Basma 178-2 و Orumia205 دیده شد.این تحقیق نشان می دهد عکس العمل واریته های مختلف توتون نسبت به ویروس PVY متفاوت است و استفاده از منابع ژنتیکی مقاومت یکی از بهترین راههای کاهش خسارت بیماری است.کلیدواژه ها
توتون-ویروس ایگرگ سیب زمینی- الایزامقالات مرتبط جدید
- بررسی راهبردهای ترویج انرژی های پاک در بین گلخانه داران استان البرز
- مطالعه اثر روش های مختلف خاک ورزی بر عملکرد و برخی صفات سه رقم عدس دیم
- Machine Vision Approach Coupled with a Hybrid EHD-Convective Dryer to Model Khalal Slices Drying Process with ANFIS
- انتخاب مناسب دور موتور و نوع سوخت از لحاظ ویژگیهای عملکردی موتورهای دیزلی با استفاده از روش های تصمیم سازی
- پتانسیل سنجی تولید زیستگاز از پسماندهای کشاورزی و فضولات دامی در شهرستان اهواز
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.