شبیه سازی عددی جریان دوفازی در حوض های ته نشینی تاسیسات تصفیه فاضلاب

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: دومین همایش بین المللی افق های نوین در مهندسی عمران، معماری و شهرسازی و مدیریت فرهنگی شهرها
  • کد COI اختصاصی: DCONF02_173
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 872
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عاصم خواجه وند

دانشجوی کارشناسی ارشد عمران عمران آب و فاضلاب، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تنکابن

پیام زنگنه رنجبر

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد لنگرود، گروه مهندسی عمران، لنگرود، ایران

چکیده

تانک ته نشینی برای حذف مواد جامدی که در مراحل ابتدایی تصفیه حذف نشده اند استفاده می شود. این تصفیه و جداسازی به کمک نیروی وزن انجام می شود. اثرات فیزیکی و هیدرودینامیکی شامل نیروی گرانش وارد بر ذرات رسوب، تغییرات تراکم ذرات در سیال و به هم پیوستن و لخته شدن ذرات عواملی هستند که بر الگوی جریان و عملکرد تانک اثر می گذارند. در این مقاله جریان در یک تانک ته نشینی استاندارد توسط دینامیک سیالات محاسباتی شبیه سازی گردید و نتیجه نشان می دهد؛ تفکیک آب از مواد ریز فاضلاب و رسوبات به خوبی صورت می گیرد و مواد ته نشین شده از مجرای تخلیه رسوب در کف تانک جمع آوری می گردد. در این تحقیق به کمک نرم افزار Fluent6.3 به شبیه سازی جریان 2 فازی آب شیرین ورودی از سمت چپ، هوا از مجرای عمودی و آب شور از ورودی سمت راست پرداخته شده است. با استفاده از الگوی Mixture اختلاط این فاز حل گردیده است. برای حل از مدل آشفتگی k-ε استفاده شده است. در نهایت تحقیقات این مقاله به این نتیجه رسید که شناخت صحیحی از رفتار جریان و ذرات داخل حوضچه در کارایی و بهینه سازی این سازه ها می تواند موثر باشد. سیستم تانک موردنظر در این تحقیق توانایی تفکیک آب از رسوب و تخلیه رسوب را به شکل مناسبی دارد. با نظر به اینکه 30 تا 40 درصد هزینه ساخت یک تصفیه خانه، هزینه ساخت حوضچه ته نشینی است، لذا طراحی هیدرولیکی در حوضچه ها و مناطق ورودی و خروجی و حداقل کردن تاثیرات جریان اتصال کوتاه و گردابی، اهمیت زیادی دارد.

کلیدواژه ها

دینامیک سیالات محاسباتی، تانک ته نشینی تصفیه فاضلاب، جریان دوفازی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.