اثر دو ترکیب گیاهان دارویی بر عملکرد جوجههای گوشتی

  • سال انتشار: 1387
  • محل انتشار: سومین همایش منطقه ای یافته های پژوهشی کشاورزی و منابع طبیعی (غرب ایران)
  • کد COI اختصاصی: RCANR03_015
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2665
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرهاد خلیق قرهتپه

دانشجویان تغذیه طیور دانشگاه کردستان

قربانعلی صادقی

اساتید گروه علوم دامی دانشگاه کردستان

احمد کریمی

اساتید گروه علوم دامی دانشگاه کردستان

اسعد وزیری

اساتید گروه علوم دامی دانشگاه کردستان

چکیده

بمنظور بررسی اثر دو ترکیب از گیاهان دارویی بر عملکرد جوجه های گوشتی، تعداد 256 قطعه جوجه خروس یکروزه نژاد راس 308 خریداری و به طور تصادفی به چهار گروه مساوی با چهار تکرار تقسیم شدند. تیمارهای آزمایشی عبارت بودند از تیمارشاهد (C) تیمار آنتی بیوتیک حاوی 200 گرم ویرجینیامایسین در هر تن خوراک (V) جیره حاوی 1% مخلوط گیاهان برگ یونجه، ریشه بابا آدم، ریشه شیرینبیان و دارچین (A) و جیره حاوی 1% مخلوط گیاهان برگ یونجه، قنطوریون، افسنتین و برگ سنا (B) نتایج مطالعه حاضر نشان داد که وزن بدن در سن 42 روزگی بهطور معنی داری (P< 0.05) توسط تیمارهای آزمایشی تحت تأثیر قرار گرفت. به گونه ای که تیمار B افزایش معنی داری را در این صفت در مقایسه با تیمار A نشان داد؛ لیکن وزن بدن در این تیمار قابل مقایسه با تیمار آنتی بیوتیک بوده و نسبت به تیمار شاهد بهبود عددی (4.25%) را سبب شد. افزایش وزن روزانه در جوجه های تغذیه شده با تیمار A در سنین 21 تا 42 و 1 تا 42 روزگی نسبت به گروه آنتی بیوتیک به طور معنی داری کمتر بود (P< 0.05) خوراک مصرفی توسط تیمارهای آزمایشی تحتتأثیر قرار نگرفت. افزودن آنتی بیوتیک به جیره جوجه های گوشتی بهبود ضریب تبدیل خوراک را نسبت به گروه شاهد و سایر تیمارها در پیداشت، در حالیکه تیمار A موجب افزایش معنی دار (P< 0.05) ضریب تبدیل خوراک نسبت به بقیه تیمارها گردید. نتایج مطالعه حاضر نشان داد که استفاده از ترکیب گیاهان دارویی مذکور بهبودی را در عملکرد جوجه های گوشتی ایجاد ننمود.

کلیدواژه ها

جوجههای گوشتی، عملکرد، گیاهان دارویی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.