سواد اخلاقی بستری جهت کنترل هوش هیجانی در محیط بازی های رایانه ای

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: سومین کنفرانس ملی بازیهای رایانهای؛ فرصتها و چالشها
  • کد COI اختصاصی: CGCO03_028
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 574
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین مرادی مخلص

استادیار گروه علوم تربیتی، دانشگاه سید جمال الدین اسدآبادی

جمشید حیدری

دانشجوی دکتری رشته تکنولوژی آموزشی، دانشگاه علامه طباطبایی

مریم علی بخشی

کارشناس ارشد تاریخ و فلسفه آموزش و پرورش، دانشگاه نهاوند

چکیده

در دنیای امروز، بازی های رایانه ای به دلیل برخورداری از قابلیت های تعاملی و ظرفیت های مشارکت اجتماعی، به رسانه ای تاثیرگذار بر فرهنگ سازی و ارتقای نگرش مخاطبان تبدیل شده اند. جامعه استفاده کنندگان این گونه بازی ها فراگیرتر شده و کودکان، نوجوانان و حتی جوانان را نیز دربرمی گیرد. حال این کاربران باید توانایی شناسایی احساس ها و عواطف خود و دیگران را داشته باشند تا بتوانند با کنترل هوش هیجانی خود، در محیط کار ارتباط اثرگذاری با دیگران داشته باشند. هوش هیجانی به عنوان یک پدیده موردتوجه، حاوی جنبه تیوریک روانشناختی است و برخلاف هوش شناختی که پدیده ای نسبتا ثابت و تغییرناپذیر است، میتوان آنرا با برنامه های آموزشی کنترل کرد ارتقا داد و سازگاری فرد را بهبود داد. در چنین شرایطی سواد اخلاقی با سه عنصر کاربردی خود (حساسیت اخلاقی، استدلال ورزی اخلاقی تخیل اخلاقی) امکان آن را برای کاربر در محیط مجازی بازی رایانه ای فراهم میکند تا بدون توجه به عواقب تصمیم گیری های خود آزادنه از میان گزینه های اخلاقی و غیراخلاقی، گزینه مناسب با آموزه های اخلاقی و فرهنگی جامعه کاربر را برگیزند و ابعاد پنج گانه هوش هیجانی (خودآگاهی، خودتنظیمی، خود انگیزشی، همدلی و مبارتهای اجتماعی) را به صورت منطقی کنترل و حتی تقویت نماید؛ بنابراین میتوان با آموزش سواد اخلاقی در فضای بازی های رایانه شرایط استفاده بهینه از هوش هیجانی کاربران را فراهم نمود تا آنها بتوانند بااحساس مسیولیت اخلاقی به ارزیابی اخلاقی در انتخابها،ارتباطات و تعاملات در قبل بازی حین بازی و بعد از بازی بپردازند.

کلیدواژه ها

سواد اخلاقی، هوش هیجانی، بازی های رایانه ای

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.