ارایه ی یک مدل جهت انتخاب گره های پایه پرطرفدار در تحلیل شبکه های اجتماعی با رویکرد کلونی مورچگان

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: کنفرانس ملی نوآوریهای علوم مهندسی برق
  • کد COI اختصاصی: CEES01_084
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 502
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمود نوروزیزاده

دانشجوی کارشناسی ارشد نرم افزار، واحد فومن و شفت، دانشگاه آزاد اسلامی، فومن، ایران

مهدی فرخ بخت فومنی

گروه مهندسی کامپیوتر، واحد فومن و شفت، دانشگاه آزاد اسلامی، فومن، ایران

چکیده

امروزه جهان تبدیل به یک بورد تبلیغاتی شده است. با توجه به رشد انفجاری تبلیغات و بی اثر شدن آن در نگرش مردم، بازاریابی هدفمند میتواند یک راه حل نجات برای فروشندگان و عرضه کنندگان خدمات باشد. با توسعه ی برنامه ها، ابزارهای مبتنی بر اینترنت امکان محاوره هزاران نفر به صورت برخط به سادگی فراهم شده است. یک شبکه اجتماعی مانند فیسبوک، توییتر، تلگرام و... به عنوان یک ساختار اجتماعی از اشخاص تعریف میشود که با هم محاوره دارند. در پیشینه پژوهش، در حوزه های مختلف بر روی مباحث، بودجه بندی و انتخاب گره پایه، اهداف کمپین بازاریابی، تولید پیام، محلی سازی کمپین، المان ها و ابزارهای کمپین و انتشار و هدایت پخش کمپین در بازاریابی ویروسی بحث و راهکارهایی پیشنهاد شد. این مقاله به بررسی اجتماعات در جهت پیمایش های سودآور، تمرکز مینماید. طرح پیشنهادی با رویکرد خوشه بندی گره های شبکه ی اجتماعی، محاسبه ی گره های پایه، گرههای حرکت، انتخاب گره های مسیر با الگوریتم کلونی مورچگان، مسیرهای سودآور را جهت پیمایش ارایه میکند. در ارزیابی کاربران فیسبوک پایگاه SNAP انتخاب شد و اطلاعات در هر خوشه، مسیرهای بهینه، کاربران پایه و خوشه های برتر تجزیه و تحلیل شدند. نتایج ارزیابی نشان میدهد که با پیمایش موثر شبکه میتوان تا 14/08 درصد میزان بازیابی گره ها را در واحد زمان نسبت به پیمایش عادی بهبود داد.

کلیدواژه ها

الگوریتم کلونی مورچگان، مدل سازی ویروسی تبلیغات، پیمایش سودآور، پایگاه .SNAP

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.